Николай Костов: Христо Йовов може да е нашият Райън Гигс (видео)

"Очаквам три нови попълнения в Левски, имаме нужда от свежа кръв"

Николай Костов: Христо Йовов може да е нашият Райън Гигс (видео)

Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира утрешното домакинство на тима срещу Видима (Раковски) от 14-ия кръг на родната „А” футболна група, съобщи репортер на Novsport.com.

Новият наставник на столичани още веднъж заяви, че към момента е изключително доволен от представянето на своите футболисти и професионалното им държание по време на тренировъчния процес, но не скри, че има набелязани имена за зимна селекция.

„Аз съм спокоен, има спокойствие в Левски и всички състезатели също са спокойни, защото нямаме никакви проблеми преди утрешния мач. Не очаквам никакво подценяване, понеже съм разговарял с моите футболисти и изисквам те да уважават всеки един съперник, така че съм спокоен относно подценяването. Нямаме право да подценяваме абсолютно никого, тъй като имаме нужда от резултати и всяка една точка. Ще анализираме всичко преди двубоя и ще си направим изводите.

Няма да обявя стартовия състав, но мога да ви кажа, че няма да има много промени спрямо двубоя с Берое, ако въобще има такива.

За различните съперници използваме различни тактически схеми, но срещу Видима сме готови за всякакъв развой на събитията. Не смятам, че гостите ще се затворят в собствената половина и ще разчитат само на контраатаки, а напротив – очаквам силна съпротива. В Левски трябва да има постоянни израстване в играта, но не мога да кажа още точно какъв ще е обликът на тима след зимата, тъй като още не разполагаме с достатъчно състезатели за бърз и атакуващ футбол.

Сега за нас най-важни са резултатите, тъй като изоставаме в класирането. Затова се надявам на един силен финален спринт, за да могат футболистите ми да са доволни край любимите си хора по празниците. Аз още веднъж искам да похваля възпитаниците си, защото те го заслужават.

Просто тяхното поведение по време на тренировъчния процес е отлично и аз съм изключително доволен от показаното”, сподели наставникът на „сините”, след което коментира въпроса относно зимната селекция в клуба.

„Ще направим подробна преценка на това с какви футболисти разполагаме и от какви се нуждаем през зимната пауза. Тогава ще мислим за селекция. 

Аз, разбира се, вече имам ясна представа от какво се нуждае Левски, но не искам да избързвам, тъй като трябва да видя кои наши състезатели ще продължават да показват професионализъм и развитие.

Истината е, че имаме вече набелязани футболисти, но не мога да ги съобщя в момента, защото състезателите на техните позиции ще бъдат обидени по този начин.

Очаквам около 3 нови попълнения в Левски през зимната пауза, тъй като многото трансфери по време на полусезона не са най-добрата алтернатива.

Иначе знам на кого му изтича договора, знам кой е с дългосрочен контракт при нас. Просто – наясно съм със всичко, следя отблизо и ситуацията с подрастващите, защото ние имаме нужда от млада кръв. Един треньор е длъжен да обръща внимание на младите играчи от школата.

Аз изцяло подкрепям мнението на Христо Стоичков, който казва, че чужденците у нас са по-скоро за бройка, а не вдигат нивото на футбола ни. Ние имаме диаманти, с които трябва да се работи”, поясни Николай Костов, след което обясни ситуацията с испанеца Тони Калво:

„Не знам дали Тони Калво се е климатизирал към нашия футбол, но мисля, че той е добро попълнение за стила ни. Тони е бърз, техничен и непредсказуем, но при него също е въпрос на добра кондиционна подготовка”, допълни БГ Капело, а после коментира и новото си прозвище, като на свой ред сравни капитана на Левски Христо Йовов с легендата на английския шампион Манчестър Юнайтед Райън Гигс:

„Не ми харесва това, че ме сравняват с Капело, понеже той е един велик треньор, а аз съм си Николай Костов. Всеки човек си има индивидуалност.

Относно ситуацията с Христо Йовов мога да кажа, че той е един добър капитан и ми направи отлично впечатление, защото старанието му е за пример на всички футболисти. Той се нарежда до легендите на Левски и аз лично смятам, че той има възможност да даде още не клуба.

При една добра подготовка през зимния период, аз мисля че Ицо спокойно може да бъде нашият Райън Гигс, защото е сериозно момче.”

В края на брифинга Нико Костов изрази разочарованието от появилите се в медийното пространство информации, че бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров може да заиграе на „Герена” и призова феновете на „сините” към подкрепа:

„Аз не съм ненормален да взема Велизар Димитров в Левски, затова моля медиите също да носят своята отговорност, защото цяла България ги чете тези измислени писания. Колкото до подкрепата на феновете - надявам се на една добра такава от тяхна страна, тъй като без тях ще бъде скучно.”

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки