Николай Костов пуска Тони Калво срещу Видима

Севлиевци имат проблеми в атаката

Николай Костов пуска Тони Калво срещу Видима

Николай Костов със сигур­ност няма да прави много промени в състава за мача с Видима, пише "Тема Спорт". Треньорът сам каза, че разлики с титулярната единайсеторка, която бе из­ползвана срещу Берое, може дори да няма. Все пак очакваме да бъдат направени ня­кои промени.


На първо място сред кан­дидатите за титулярно мя­сто, които не играха в Ста­ра Загора, се нарежда Тони Калво. Испанецът изтърва гостуването миналата сед­мица, защото страдаше от травма. Сега обаче няма про­блеми със здравето, а Нико­лай Костов не пропусна да го похвали на вчерашната пре­сконференция. Влизане на юношата на Барса би изкара­ло Даниел Младенов от ти­тулярния състав. Бившият играч на Пирин обаче не за­служава да бъде оставен на пейката, след като даде и двете асистенции за голове­те на Христо Йовов срещу Берое. Другият вариант е Би­жутера да остане на резервната скамейка, но това също изглежда невъзможно, след като вчера Костов заяви, че това може да е Райън Гигс на Левски.

За мястото на върха на атака­та ще спорят Сьорд Арс и Иван Цветков. Срещу Берое всички офанзивни играчи се включваха в разиграването на топката и изграждането на атаките, което ще се уда­де по-трудно на холандеца. Той е типичен реализатор. Очаква се обаче Арс да полу­чи шанс за изява до Нова го­дина, защото се е разбрал с ръководството да остане в клуба и няма намерение да си тръгва от „Герена", а едва ли има намерение и да търка пейката.

Други промени в състава не се очакват. В защитата Иво Иванов отново ще за­почне като титуляр. Той се справи добре в Стара Загора и почти сигурно ще прави компания на Йордан Милиев в центъра на отбраната. Контузията на Ларс Рисп до­пълнително наклонява везни­те в тази насока. Десен бек ще е Дъстли Мулдер, а отля­во ще започне Орлин Старокин. Сержиньо Грийн ще за­стане пред защитата, а Дарко Тасевски - зад напада­теля.

Най-голямата въпросителна пред треньора на Видима-Раковски Ко­стадин Ангелов е кого да пусне на вьрха на атаката. Нападателите на севлиевци много трудно бележат голове и във всеки мач пропускат чисти положения. До момента отбо­рът има в сметката си само 7 попа­дения, като едва две от тях са дело на нападател - Веселин Стойков.

Иначе Видима-Раковски няма да играе срещу Левски с нагласата да загуби с по-малко. Костадин Анге­лов настройва своите футболисти да излязат с вяра, че могат да спе­челят срещу сините.

"Нашата на­стройка е да отидем и да победим Левски на техния стадион. Иначе сме обречени на неуспех. Разлика­та в класите няма да ни попречи да се покажем като силен отбор", за­яви Ангелов.

Севлиевци вече взеха по точка като домакини на Литекс, Локомотив Сф, Черно море и като гости на Славия и опровергаха скептиците, които ги слагаха в гра­фата на слабаците в групата. Сре­щу Левски те ще се опитат да пов­торят добрите си игри в последни­те мачове.

В срещата няма да участва бив­шият футболист на сините Калин Щърков, който е контузен. Няма да играе и младежкият национал Ивай­ло Василев, за когото има споразу­мение да не излиза срещу Левски, откъдето е преотстъпен. Очаква се в групата да попадне Ангел Русев, който пропусна мача с Черно море заради контузия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки