Черно море победи трудно Славия на „Тича” (ВИДЕО)

„Моряците” се наложиха с 1:0 и изместиха Берое от четвъртото място

Черно море победи трудно Славия на „Тича” (ВИДЕО)

Черно море постигна трудна победа над Славия в първия двубой от 12-ия кръг на А група. „Моряците” се наложиха с 1:0 на своя стадион „Тича”, като голмайстор стана бранителят Мамуту Кулибали през второто полувреме.  Това бе двубой номер 100 между тези два съперника в елитния ни футбол.

 

Така, варненци събраха актив от 18 точки се изкачиха на четвъртото място, като изпревариха Берое. Славия е на шестото място с 16.

 

През първото полувреме двата отбора не предложиха особено вълнуващ и качествен футбол. Двубоят започна в спокойно темпо, като до 18-ата минута нямаше отправен точен удар. Домакините играха по-агресивно и постепенно принудиха „белите” да приемат играта в своята половина.

 

 Най-чистото положения бе в тяхната полза. То се случи в 34-ата минута, когато след неумела проява на вратаря Марио Кирев можеше да се стигне до куриозен гол. Симеон Райков центрира от ъглов удар, Кирев скочи с намерението да улови с две ръце, но топката мина между тях и се отби в гредата. След това Михаил Венков отправи силен удар по земя, но Стефан Велков изчисти от голлинията.

 

Голови положения почти нямаше, но пък нарушенията не липсваха. Главният съдия Стефан Апостолов имаше немалко работа – той показа общо пет жълти картона през първото полувреме – три за славистите и два за „моряците”.

 

През второто полувреме качественото на играта не се промени. Опасностите пред двете врати можеха да се преброят на пръстите на едната ръка. Гостите от София бяха близо до това да открият резултата в 59-ата минута, когато Антон Карачанаков изпълни специалитета си – пряк свободен удар. Той врътна технично топката, като я насочи в долния десен ъгъл, но Китанов бе на мястото си и изби.

 

Черно море продължи да бъде по-настоятелния отбор и усилията на „моряците” дадоха резултат. В 76-ата минута Мамуту Кулибали даде повод на „Тича” да избухне. Марк Клок шутира от движение след лошо изчистена топка, Кирев изби, но прати топката право в защитника, който от близко разстояние не сгреши.

 

Възпитаниците на Никола Спасов не изпуснаха инициативата след попадението, като можеха да вкарат и още, но пропуски на Матиас Курьор и Вилиян Бижев лишиха варненци от по-изразителна победа. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки