Рали Сливен е включено в Интерконтиненталните серии

Състезанието ще бъде 11-то от общо 13 старта

Рали Сливен е включено в Интерконтиненталните серии

Най-доброто българско автомобилно състезание - Рали Сливен, от следващата година е включено от календара на Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC).

Състезанието, което е предвидено за 29-ти и 30-ти септември, ще бъде 11-то от общо 13 старта в най-силно отразяваната телевизионно надпревара. За първи път възможността Сливен Рали да стане кръг от IRC бе съобщена от новия председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Александър Александров.

Това беше и една от основните цели, които Александров си е поставил като президент, за да бъде променен облика на българския автомобилен спорт. След като в продължение на месец организаторите и новото ръководство на Българската федерация по автомобилен спорт усилено работеше за включването на Сливен Рали в календара на сериите от 2012-та година, сега решението е взето окончателно.

"Вижда се, че правим всичко възможно състезанието да бъде проведено така, както сме го планирали", каза Александър Александров.

"Така новият управителен съвет започва да изпълняваме всички онези неща, които обявихме като една част от нашата програма, която обявихме вечерта на 18 октомври при избора ми за председател на БФАС", допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки