Ремонтът в залата по лека атлетика в Сливен е към приключване

От благоевградската фирма изпълнител дадоха уверение, че в до началото на декември ще издадат обекта в завършен вид

Ремонтът в залата по лека атлетика в Сливен е към приключване

Дългоочакваният ремонт в залата по лека атлетика в Сливен е към приключване, обявиха от местният спортен клуб пред кореспондента на Novsport.com.

От благоевградската фирма изпълнител дадоха уверение, че в до началото на декември ще издадат обекта в завършен вид.
Около 8 декември ще бъде официалното откриване на залата по лека атлетика. Очаква се министър Свилен Нейков да бъде гост на проявата. Тогава ще се проведе и турнир за момичета и момчета.

Ремонтът на покритото спортно съоръжение започна от средата на юли. По почистването и отстраняването на старата настилка бе ангажирана общинска фирма. Сега основната работа е за фирмата изпълнител, която вече постави основата за таратновата писта, като преди това направи шлифоване на бетона. Изисква се технологично време, за да се излее и най-горния слой на тартана.
След двегодишно обещание от страна на спортното министерство, най-сетне за оставащия зимен сезон лекоатлетите ще се подготвят в покритата лекоатлетическа писта при подменена настилка.

След подписаното споразумение между министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и бившия кмет Йордан Лечков по сметката на местния лекоатлетически клуб бе преведена сумата от 200 000 лева. Парите се използваха  за подмяна на изтритото зебраново покритие с тартан. Подменя се настилката по шестте коридора на 120-метровата права и по секторите за тласкане и скокове. Виражите в края на пистата също са променени, като в два коридора е спазена денивелация за беговата работа на състезателите.
Общината и АСК „Сливен” също осигуряват средства за необходимия ремонт.

При едно от посещенията си в Сливен министър Нейков обяви, че институцията, която представлява ще продължи да подпомага градовете, където има нужда от доизграждане на спортни съоръжения.

“В покритата лекоатлетическа писта на Сливен сме вложили 200 000 лева и с помощта на Общината се подменя зебрановата настилка с тартанова", обяви министърът.

Сливен притежава и единствения в страната лицензиран стадион за състезания по лека атлетика, след като преди три години се извърши мащабен ремонт на месния ст.“Хаджи Димитър”. Тази година спортното съоръжение прие първото голямо първенство – Балканските игри за мъже и жени. В града се определиха и държавните шампиони в същата възрастова група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки