Георги Младенов и компания приемат втория в А група

В настоящето първенство Берое води в класирането без загубена среща, а Академик се движи плътно втори с 3 победи и 2 загуби и срещата се очаква с огромен интерес в баскетболните среди

Георги Младенов и компания приемат втория в А група

Тази неделя 27.10 от 17.00 в Общинска спортна зала в Стара Загора ще се играе дербито в мъжката А група между отборите на Берое и Академик Пловдив. Миналалия сезон двата отбора водиха здрава битка с поделено надмощие.

Старозагорци спечелиха второто място в шампионата, като успяха да го завоюват при равни победи и загуби , но с по-добър коефицент от двубоите помежду им. Впоследствие пловдичани взеха малък реванш при домакинството си на Купа БФБаскетбол, като отстраниха зелено-белите на полуфинал, в скандален мач изпълнен с много нерви.

В настоящето първенство Берое води в класирането без загубена среща, а Академик се движи плътно втори с 3 победи и 2 загуби и срещата се очаква с огромен интерес в баскетболните среди. След серията от победи до момента, включително срещу преките опоненти за първото място Академик Благоевград и Овъргаз като гости, заралии очакват своя съперник в ролята на фаворити. 

Въпреки обаче добрите резултати Георги Младенов е много критичен към своите възпитанници: “Дотук играем само на 30 % от възможностите си. Това, че печелим не ме задоволява. Аз искам да градя, а това става когато сътезателите следват моите указания на игрището и искат да се развиват. Имам чувството, че някои момчета са доволни от постигнатото и нямат никакви амбиции. Те трябва да знаят , че за да заиграят в НБЛ и да не са фигуранти, трябва да вдигнат собственото си ново. В противен случай ще трябва да се разделя с някой от тях, колкото и да не ми се иска.”

Относно срещата с пловдивчани старши треньора на Берое коментира: “Академик е отбор с големи традиции и се радвам, че в Пловдив баскетбола отново потръгва. Отборът им е селектиран много добре и за мен те са един от най-опасните противници в шампионата. Предстои ни поредния тежък мач. Вече една година съм в Стара Загора и ми прави впечатление , че публиката тук е много компетентна и взискателна. Тя е истинския барометър за това как се представяме. Искам така да изиграем мача, че всички фенове на Берое да са доволни. Победата сама ще дойде“.

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки