Стойчо Стоев преди мача с Черно море: Финалът е забравен

„Преди месец чувах подмятания, че догодина ще играем с ЦСКА в Б група. Не си спомням да съм сменял млад играч, освен ако не съм бил доволен от участието му"

Стойчо Стоев преди мача с Черно море: Финалът е забравен

Финалът е забравен, обяви старши треньорът на Левски Стойчо Стоев преди домакинството срещу Черно море от 13-ия кръг на „А” група. В края на май „сините” загубиха драматично след продължения (1:2) финала за Купата на България срещу същия съперник, като предстоящият двубой ще бъде вторият мач оттогава между Левски и Черно море. В първото завъртане на настоящия сезон в шампионата „сините” спечелиха с 1:0 във Варна.

„Забравен е, аз ако почна да си припомням всеки мач и, ако имам професионален живот още 10-15 години, не мога да си припомням всеки мач. Спортна среща, която няма нищо общо с финала”, каза Стоев на традиционния си брифинг преди шампионатен мач.

„Притеснения нямаме от другите отбори, уважение да, независимо от качествата и стойностите. Уважаваш това, което имат, и се опитваш да покажеш това, което ти имаш”, каза още Стоев.



Той призна, че набляга в тренировките на головата немощ на нападателите. От началото на сезона само Умар Диаби отбеляза попадение от „сините” стрелци. На въпроса дали вярва, че нападателите вече ще започнат да вкарват, Стоев отвърна:

„Дали вярваме, на мен ми се иска да вярвам, доста акцентираме на тренировките върху този компонент. Просто на нападателите им трябват мачове, за да реализират положения. И аз като съм бил футболист, като не ми спори, не ми спори. После като отбележиш, започваш да имаш нужната увереност.”



Той намекна още веднъж, че чака с нетърпение зимата, когато предвид стабилното финансово състояние на „Герена”, ще се опита да подсили отбора си с нови попълнения. Сега Стоев не говори категорично за цели.

„Преди месец даже чувах подмятания, че догодина ще играем с ЦСКА в Б група, после чувах: ‘Да, може да се преборят за някаква квота’. За нас е важно да поддържаме едно добро ниво и евентуално пролетта да покаже къде сме се насочили.”

„Това, че от лятото сме тръгнали от никъде, не означава, че в главите не сме имали някаква цел. Във футбола не може да се поддържа винаги високо ниво.”

„Мисля, че прескочихме този тежък период – период на финансова нестабилност, да го кажем. Когато е спокоен един човек, определено работата му е по-ползотворна и това води до успехи.”



След мача с Лудогорец в миналия кръг (1:1) спортният директор на Левски Георги Иванов обвини разградчани, че нарочно са сменили най-младия си играч още в 5-ата минута, въпреки че Венцислав Керчев уж бе изваден поради контузия.

„При нас не е проблем юношите да взимат участие, дори повече от един. Не си спомням да съм сменял млад играч, освен ако не съм доволен от участието му”, каза по този въпрос Стойчо Стоев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки