Костов: Теренът в Търговище ме притеснява, няма да ги подценим (видео)

„С Гонзо, Баждеков и Батков проведохме среща, на която обсъдихме болните ни позиции”, призна специалистът

Костов: Теренът в Търговище ме притеснява, няма да ги подценим (видео)
Старши треньорът на Левски – Николай Костов, даде традиционната си пресконференция преди мач от „А” група, излъчи пряко Novsport.com. Както е известно, в неделя от 13:30 часа, „сините” гостуват на новака Светкавица в последния си шампионатен мач за есенния полусезон.

Специалистът призна, че подценяване няма да има и разкри, че е притеснен от състоянието на терена в Търговище. Костов обяви още, че е била проведена среща между него Георги Иванов, Баждеков и Тодор Батков, на която са били обсъдени позициите, на които отборът ще търси играчи през зимната пауза.

„Арш е възстановен и е готов за игра, така че ще бъде на разположение за предстоящия сблъсък”, започна Костов срещата си с медиите.

Специалистът призна, че ще използва най-доброто срещу „мълниите”, тъй като в Левски няма място за експерименти, заради лошото състояние на тима: „Би трябвало да използваме най-доброто срещу Търговище, защото мачът е много важен за нас. Няма да подценим ситуацията, ще уважим противника. Всъщност, в положението, в което се намираме, нямаме право да си правим експерименти, така че такива няма да има срещу Светкавица. Абсолютно съм убеден, че няма да има никакво подценяваме и не искам да има никакви съмнения за такива неща. С новия си треньор Светкавица показва по-добри игри, по-добра организация”.

 Николай Костов разкри още, че определено е притеснен от състоянието на терена в Търговище: „Положението на терена определено ме притеснява, той не е добър, защото това налага различна тактика за владеене на топката. Теренът в Банско не беше в много лошо състояние, но там начинът, по който играхме бе съвсем друг. Играхме за резултат и в мача взеха участие футболисти, които не играят толкова често”.

„Победите не са най-важни за мен, важни са, но не са най-важните. Трябва да подобряваме играта си и аз разчитам на лагерите да подобрим поведението си на терена. Не може Левски да побеждава толкова неубедително. Хубаво е, че бием, но трябва да играем атрактивно и различно, за да върнем и публиката на стадиона. Смятам, че подготвителният период ще е достатъчен Левски да започне да играе по начина, по който искам. Там ще имаме контроли, в които ще се види кои играчи схващат новите изисквания и кои не”, призна още наставникът на „сините”.

Костов заяви, че вече се е провела среща между него, Георги Иванов, Константин Баждеков и Тодор Батков, на която са били обсъдени позициите, на които Левски ще търси нови играчи през зимата: „Проведохме среща със собствениците на Левски и аз съм много доволен от нея. На нея бяхме заедно със спортния директор Георги Иванов, Константин Баждеков и господин Тодор Батков. Доволен съм, че нямаше изхвърляния, а съвсем професионално разгледахме болните ни позиции, на които трябва да търсим хора. Не мога сега да обявя имена, нямам право, защото сезонът още не е завършил и ще бъде некоректно спрямо футболистите да обявя кои ще напуснат през зимата”.

Накрая Николай Костов даде и мнението си за вчерашния жребий за купата на България: „В Етър са доволни от жребия за купата, аз също. Търново е футболен град и съм сигурен, че ще стане хубав мач. Футболистите ми ще подходят много сериозно към този двубой. Доволен съм, че ни се падна Етър, защото в положението, в което се намираме, ако ни се беше паднал отбор от елита, щеше да ни е още по-тежко”. 
Георги Чорбаджийски: Не сме чалгари

"Всеки дава всичко от себе си, няма нищо подобно за лоша храна и лош режим“, заяви той

Александър Димитров: Момчетата са гладни да се докажат

Селекционерът на младежкия национален отбор на България говори преди контролата с Азербайджан

Още едно ново назначение в ЦСКА

"Армейците" обявиха нов главен скаут

Лудогорец започва подготовка на 10-ти юни

Разградчани ще имат лагер в Австрия

Любо Пенев на сбогуване с Хебър: Написахме история и съм горд

Доскорошният наставник на тима с официално писмо

В Аржентина посочиха следващия отбор на Себастиан Вия

Според тях, колумбиецът ще подпише с Индепендиенте

ОФИЦИАЛНО: Тодор Янчев е новият треньор на Ботев Враца

За последно Янчев бе старши треньор на ЦСКА 1948

Интерес и от Полша към Иван Василев

Голмайсторът на Етър почти сигурно ще потегли към чужбина

Халф на Ботев Пд пое към Русия

Мертенс се разбра с Факел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки