Стойчо Стоев: Сами си направихме мача труден+ВИДЕО

Треньорът на Левски намекна, че ще даде последни шансове на Махмудов и Курдов

Стойчо Стоев: Сами си направихме мача труден+ВИДЕО

„Това, което очаквахме – труден мач срещу един неудобен противник, Черно море са труден отбор, сами си направихме мача труден, изпуснахме положения, които не трябва да се изпускат, а те имаха 1-2 прострелни центрирания и можеха да вкарат. Знаем си проблема във фаза атака, който трябва да ни улеснява мачовете”, бяха първите думи на старши треньора на Левски Стойчо Стоев след минималната победа над Черно море в 13-ия кръг на „А” група. 

 
Той похвали своите възпитаници за отношението към мача. 
 
„Това старание, което вкараха, и агресия ми хареса от първото полувреме. Като се има предвид, че имаме проблеми с контузени, имах опасения, но ме опровергаха футболистите”, добави Стоев. 
 
Той е доволен от постоянството, което демонстрират „сините” напоследък, като нямат загуба вече в 7-и мач. 
 
„Не мисля, че Левски играе слабо. В момента държим едно постоянство, което е добре. Доста често побеждаваме, минимално е, наистина, но това е резултат от нереализираните ситуации. С времето се надявам и този проблем да го преодолеем.”
 
„Стоим добре в дефанзивен план, т.е. не даваме възможност на съперниците да създават положения. Това е плод на усилията на целия отбор. Когато имаме и по-сериозна офанзивна мощ, евентуално тези нови да съумеят да се адаптират, смятам, че ще отборът ще изглежда и по-добре”, каза още Стоев пред „Диема Спорт 2”. 
 
На пресконференцията наставникът на „сините” продължи със своя анализ:
 
„По принцип грешките станаха второто полувреме най-вече и то грешки в подавания, които бяха ключови. Оттам дадохме възможност на Черно море да владее топката в дадени периоди от време. Имаше припряност през второто полувреме. Добре играха през първото, а и през второто имахме положения. Винаги става така обаче, че когато пропуснеш редица ситуации, става напрежение. Може би се набива някакъв страх, че може да допуснат някоя грешка и започват да грешат. Като цяло стояхме по-добре от Черно море и заслужено победихме.” 
 
 
 
„Нямаме такава дълбочина и широчина, за да компенсираме отсъствието на някои футболисти, поне до средата на второто обаче съм доволен от заместниците.” 
 
„По принцип по-скоро ме притеснява, че нямаме достатъчно футболисти и да имаме смени, които по никакъв начин не влияят върху представянето на отбора.”
 
„Явно, че основният ни проблем няма да се изчисти толкова бързо. Хубавото е, че побеждаваме въпреки всичко.” 
 
„Наистина в един момент се почувства липсата на типичния централен нападател и офанзивен халф, които да вкарат гол и да донесат нужното спокойствие.”
 
Стойчо Стоев намекна, че шансовете към Денис Махмудов намаляват, а и към Наско Курдов.  
 
 
„Определено има колектив. При Китамбала е нормално да не е адаптиран. Махмудов все пак е от юли тук, би трябвало да няма проблем с адаптацията. Все пак има още мачове, да видим как ще се развият. Ако се представят добре, ще продължат развитието си в Левски. Ако не съм, ще търсим други опции. С Курдов нищо не се случва, како да се случва? Това са си мои решения. Стремя се на всеки да давам равен шанс, въпросът е да го използват. Това, че си еди-кой си, трябва да го покажеш на терена.” 
 
Имало е интересна случка в съблекалнята преди мача. 
 
„Бяха малко въодушевени, когато разбраха резултата от другия мач (0:0 между Литекс и Локо Пловдив). Стреснах ги малко, за да не мислят за другия мач, а за нашия.” 
 
После Стоев отсече на провокативен въпрос: „Не смятам, че има напрежение в отбора от това, че сме първи. Нито аз, нито Гонзо вкарваме напрежение.”
 
В сряда Левски гостува на Несебър в осминафинал за купата. Стоев отсече, че няма да има подценяване. 
 
„Няма да ги подценим за купата Несебър, но със сигурност на някои хора ще дам почивка, защото има такива, които почти всеки мач играят по 90 минути. Лошото е, че нямам възможност да рутатирам. Надявам се от зимата и оттам през пролетта това да ме улесни с взимането на нови футболисти.” 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки