ЦСКА с 5 млн. евро по-скъп от Лудогорец

Янис Зику и Жуниор Мораес са най-ценните на дербито

ЦСКА с 5 млн. евро по-скъп от Лудогорец
За първи път през новия век есенният шампион ще бъде опре­делен в директен последен мач. Сензационен лидер е дебютантът Лудогорец с по-добра голова разлика от домакина си в поне­делник вечер ЦСКА.
 
В деня на двубоя, поне на хар­тия, „червените" са с точно 5 225 ООО милиона евро по-скъпи от но­вака. Кой казва това? Германски­ят сайт „Трансфермаркт" се слави като един от най-точните и пре­стижните в определянето на це­ните на футболистите. Но евен­туалната трансферна сума на всички играчи в ЦСКА и Лудого­рец са видимо и доста завишени. Но поне показват тенденция.
 
Сай­тът не информира кой за какви пари е купен, а каква е цената му на пазара до момента. Общо ЦСКА струва 15 900 ООО евро. Със сигурност шефовете Димитър Борисов и Иво Иванов биха били щастливи, ако продадат футболистите си за тази сума. А сумарно тимът на Лудогорец струва 10 675 000 евро.
 
Най-скъпият футболист в дерби­то е голмайсторът на „А" група Янис Зику. „Трансфер­маркт" определя цената му на 2,6 млн. евро. ЦСКА заяви, че няма да го пусне под два милиона. Само 100 000 евро по-малко е бразилецът на „червени­те" Жуниор Мораес. За двамата е логично да се търсят подобни су­ми, но нереално звучи четвъртият доскоро вратар Здравко Чавда­ров да струва 200 000 евро.
 
Най-скъпо в „Лудогорец" се ко­тират Марселиньо и Станислав Генчев - по 1 млн. евро. И тук не е ясно как бившият национал, вече на 30 години, би струвал 2 ООО 000 лв. Според „Трансфермаркт" по­чти всички играчи на лидера са вдигнали цените си, откакто играят в Разград. Съ­щото се отнася и за ЦСКА.
 

„Лудогорец" раз­чита много повече на чужденци. В ка­дъра му са 10 легионери, което прави 41,7 процента от отбора. В ЦСКА  играят 8, което се равнява на 29,6 на сто. 

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

ОБРАТ! Крумовград остава на "Коматево"

Новината бе потвърдена от клуба

Левски обяви програмата до визитата на Крумовград

"Сините" с открити тренировки на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки