Янис Зику: Като не постигаме резултати ни наказват... нормално (видео)

Много пъти съм тренирал до Коледа, не се плаши голмайсторът преди да замине за Румъния

Янис Зику: Като не постигаме резултати ни наказват... нормално (видео)
Нападателят на ЦСКА Янис Зику е разочарован от равенството с Лудогорец 2:2 в последния кръг от есенния дял на шампионата. Двата тима ще зимуват на върха, а румънецът очаква „червените” да спечелят титлата в А група.

Зику приема нормално наказанието от клубното ръководство, което обяви, че играчите ще тренират до Коледа заради неизпълнената заръка да спечелят 9 точки от последните 3 мача в А група за тази календарна година.
 
„Много пъти съм тренирал до Коледа. Нормално е – когато играем добре взимаме бонуси, когато не постигаме резултати ни наказват.”, смята играчът.

Той обаче няма да бъде сред трениращите по Коелда. Ваканцият вече започна за Зику и той заминава за Румъния, като си постави за цел да се върне в България със същите килограми, с които си тръгва.

„Не сме щастливи след последния мач в първенството (2:2 с Лудогорец), но имаме време да се възстановим. Беше хубав мач, но второто полувреме се върнахме назад и се защитавахме. 2:0 е най-опасният резултат, пада един гол и при 2:1 всички са под напрежение и правят грешки. Имаме равни точки с Лудогорец, това не е проблем, можем да сме шампиони в края”, коментира дербито нападателя.
 

Той очаква максимална концентрация от своите съотборници в 1/8 финала за Купата на България. В събота ЦСКА гостува на Спартак (Плевен) от 14:00 часа. „За купата мачовете са различни, защото се играе само един мач, 90 минути. Важното е да бием, защото това е прекият път към евротурнирите”. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки