Шефилд Уензди взриви „Хилсбъро” и отстрани Арсенал, Еден Азар закопа Челси срещу Стоук (ВИДЕО)

„Кукумявките” сразиха „топчиите” с 3:0, "грънчарите" триумфираха след изпълнение на дузпи

Шефилд Уензди взриви „Хилсбъро” и отстрани Арсенал, Еден Азар закопа Челси срещу Стоук (ВИДЕО)

Шефилд Уендзи нанесе много сериозен удар по самочувствието на Арсенал. „Кукумявките” победиха „топчиите” с категоричното 3:0 на препълнения стадион „Хилсбъро” в двубой от четвъртия кръг на турнира за Купата на лигата и така отстраниха отбора на мениджъра Арсен Венгер от надпреварата.

 

Срещата може да се определи като кошмарна за представителя на Висшата лига. Още до 19-ата минута Венгер се наложи да направи две принудителни смени – първо замени Алекс Окслейд-Чембърлейн в петата минута, като на негово място пусна Тио Уолкот. Той обаче също се контузи и френският специалист пусна в игра 17-годишния Исмаел Бенасър, който направи своя дебют за „топчиите”.

 

Голмайстори за Шефилд Уензди станаха Рос Уолъс, Лукас Жоао и Сам Хътчинсън. Интересен факт е, че гостите от Лондон владееха топката 70% от игровото време, но изоставаха до почивката с 0:2. Статистката също не беше на страната на Арсенал в този двубой – „артилеристите” не са вкарвали повече от 1 гол на „Хилсбъро” от април 1988 г. Тогава срещата завършва 3:3.

 

В другия по-интересен двубой от кръга, Стоук сити детронира миналогодишния шампион в надпреварата Челси.

 

Драмата на „Британия Стейдиъм” бе пълна, след като „грънчарите” водиха до 90-ата минута с 1:0, но влезлият като резерва Лоик Реми се разписа след асистенция на Курт Зума минута преди последния съдийски сигнал за редовното време и така прати мача в продължение. Реми влезе на мястото на контузилия се Диего Коща. 

 

Зума можеше да се разпише по-рано, но неговият силен удар се отби от гредата. Той  получи топката след късо изпълнение на пряк свободен в 75-ата минута.  

 

"Грънчарите" останаха с 10 души след втория жълт картон на Бардзли, получен в третата минута на добавеното време. 

 

В 30-минутното продължение голове не паднаха и така се стигна до рулетката на 11-метровите удари. 

 

При тях, и двата отбора започнаха безгрешно до 4:4. Точни от бялата точка за тима на Марк Хюз бяха Чарли Адам, Питър Одемвинге, Джердан Шакири и Марк Уилсън. За Челси вкараха - Уилиям, Оскар, Реми и Зума.  

 

Марко Арнаутович вкара за 5:4 за Стоук. След него зад топката застана Еден Азар. Той се засили, но Джак Бътланд успя да отрази удара му и да даде повод на "Британия Стейдиъм" да избухне. Така, „сините” загубиха за пети пореден път след дузпи под ръководството на Жозе Моуриньо.

 

Резултати и голмайстори в двубоите от четвъртия кръг, изиграни днес, вторник, 27-и октомври:

 

Евертън – Норич (1:1), 4:3 след дузпи

0:1 Басонг 51

1:1 Озмън 68

 

Хъл Сити – Лестър (0:0) 1:1, 5:4 след дузпи

0:1 Риад Марес 100

1:1 Ернандес 105

 

Шефилд Уендзи – Арсенал 3:0

1:0 Уолъс 27

2:0 Жоао 40

3:0 Хътчинсън 51

 

Стоук Сити – Челси (1:1), 5:4 след дузпи

1:0 Уолтърс 52

1:1 Реми 90+1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки