Джокович: "Аустрелиън Оупън" ще бъде решителен за цялата година

Ноле посети треньорката си от детството, показа и титлата от "Уимбълдън" (видео)

Джокович: "Аустрелиън Оупън" ще бъде решителен за цялата година

Новак Джокович смята, че както тръгне годината през новия сезон, така ще продължи в огромна степен представянето му нататък.

„Невероятно важно е дали ще мога да се подготвя добре за следващата година. Имам страхотен шанс да започна годината правилно и това начало е решително за целия сезон. Така че, в Австралия ще опитам отново да спечеля титлата и вярвам, че моята игра на "Аустрелиън Оупън" ще ми даде много изводи как ще протече сезона след това. Мисля, че в момента съм на върха на моята кариера и качества и вярвам в моята игра и защо не? Винаги ще имам големи цели“, заяви Джоко пред журналисти в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Запитан за контузиите си, той отговори така: „Контузии? Аз нямам никакви контузии. Имам достатъчно време да оправя всички болежки и най-важното – да излекувам главата си, която е малко луда“, отсече той.

След прекарания уикенд в София, сърбинът се насочи към Сърбия и Босна и Херцеговина, където бе поел други ангажименти.

В Босна той получи наградата за личност на годината, а в страната си посети треньорката от детството му Йелена Дженчич, на която показа титлата от "Уимбълдън", която и обещал като дете да спечели.

В момента американската телевизия “Си Би Си“ снима документален филм за него и визитата му при бившия ментор бе заснета.

При Дженчич, Джокович си поговори с треньорката за някогашните времена как е учил слайса и диагоналния форхенд. Треньорката пък му извади старата ракета, с която е играл и самия Ноле съвсем добре си спомняше някогашното си оръжие, на което редовно му падала тапата на дръжката.

Дженчич разкри и тайната за невероятния ретур уинър, с който сърбинът спаси мачбол на Роджър Федерер на "Ю Ес Оупън". И според двамата това е бил удар, който са тренирали толкова отдавна и е изплатил целия си труд в онзи миг.


ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ СРЕЩАТА МЕЖДУ ДВАМАТА:
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки