Екатерина Стратиева участва в Швейцария със собствения си автомобил

Стратиева сама намери средства за ремонт на автомобила след повредите в рали Кипър

Екатерина Стратиева участва в Швейцария със собствения си автомобил

Екатерина Стратиева започва утре участието си в последния кръг от Европейския рали шампионат, който ще се проведе в Руи дьо Вале, Швейцария. Тази вечер предстои церемониалният старт, на който шампионката при дамите за 2014 година ще се качи на стартовата рампа с номер 20 на своя автомобил Ситроен C2. Тя отново ще може да разчита на него, след като в предишното рали, в което се състезава - „Барум“, Чехия, управляваше Мицубиши Ево 9.

„Успях да намеря необходимите средства и да оправя собствената си кола, която се повреди в рали Кипър. Тогава се скъсаха болтовете на двигателя и той понесе много щети, като покрай това пострада и скоростната кутия, и други части на автомобила. Сега вече всичко е наред и се надявам на добро представяне в Швейцария. Трасетата тук са много подходящи за Ситроен-а, макар че етапите са много различни един от друг“, сподели Стратиева.

Навигатор на Екатерина отново ще бъде унгарката Юлияна Нирфаш. Двете ще трябва да се справят със сериозни предизвикателства, като по време на трите състезателни дни ще карат в три различни планини. Последните изпитания ще бъдат на макадам, но колата на двете дами ще бъде с гуми за асфалт, като и окачването ще е подготвено именно за тези участъци.

„Това е едно от най-трудните състезания в календара поради факта, че зоната на етапите непрекъснато се променя. Има тесни и технични отсечки, които се сменят с широки и мазни пътища. Има и много тежки спукания в макадамовите етапи, като няма да е изненада ако караме и на сняг“, коментира Стратиева.

Утре сутрин пред Екатерина и Юлияна предстоят две свободни тренировки, както и квалификация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки