Шеф нарече конфликтът между Роси и Маркес "отрова" за Moto GP

Спортсменството и честта са част от нашия спорт, но бяха загърбени в последните месеци, казва Вито Иполито

Шеф нарече конфликтът между Роси и Маркес "отрова" за Moto GP

Конфликтът между Валентино Роси и Марк Меркес е "отрова" за MotoGP, категоричен е президентът на Международната мотоциклетна федерация Вито Иполито. Кавгата между пилотите на Ямаха и Хонда нарасна до невиждана степен, дала резултат в "мръсна" битка по време на Гран при на Малайзия през уикенда.

"Случващото се в битката за титлата вреди на MotoGP и трови атмосферата в целия моторен спорт. Част от нашето наследство е спортсменството и честта, но тези идеали бяха загърбени в последните няколко месеца. Всеки има право открито да заявява своята позиция, но думите и действията винаги носят последствия. И всеки трябва да носи своята отговорност за тях. Пилотите трябва да знаят това, трябва да го знаят и хората от техния антураж", каза той.

"Няма значение кой е прав и кой не е. Случващото се не е в услуга на мотоциклетния спорт и със сигурност е точно обратното на това, което искаме да предложим на обществото. Надявам се в последния кръг да битката да остане на трасето и да бъде в духа на феърплея", добави той в интервю, поместено на официалния сайт на организацията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки