Учиков и Алексиев с бронзовите медали от Световното клубно първенство по волейбол

Аржентинският УПСН Сан Хуан с българските национали Николай Учиков и Тодор Алексиев в състава си победи иранския „Пейкан“ с 3:2 (21:25, 22:25, 25:20, 25:23, 16:14) и спечели за втора поредна година бронзовите медали на световното клубно първенство по волейбол в Бразилия.

Учиков и Алексиев с бронзовите медали от Световното клубно първенство по волейбол

Аржентинският УПСН Сан Хуан с българските национали Николай Учиков и Тодор Алексиев в състава си победи иранския „Пейкан“ с 3:2 (21:25, 22:25, 25:20, 25:23, 16:14) и спечели за втора поредна година бронзовите медали на световното клубно първенство по волейбол в Бразилия. В тима от Техеран титуляр беше друг български национал Николай Николов.

Двубоят беше доста оспорван и равностоен и продължи почти два часа и половина. Иранците имаха известно предимство в първите два гейма, които успяха да спечелят, но в последствие южноамериканският първенец стигне до пълен обрат.

Учиков и Алексиев бяха най-добри за тима от Сан Хуан с по 22 точки. Николов завърши с 11 точки за „Пейкан“, а неговият съотборник Амир Гафур беше най-резултатен в срещата с 24 точки.

Финалът между руския „Зенит“ (Казан) с Теодор Салпаров и бразилския „Сада Крузейро“ е по-късно тази вечер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки