От днес Марица е в Самоков

Липсата на подходяща за състезание от такъв ранг спортна зала във втория по големина град в България принуди Жълтия клуб да посрещне полякините в рилското градче

От днес Марица е в Самоков

Женският отбор на Марица (Пловдив) от днес е в Самоков в очакване на своя реванш срещу полския Импел Гвардия (Вроцлав) от втория кръг на европейския клубен турнир за Купата на претендентите. Липсата на подходяща за състезание от такъв ранг спортна зала във втория по големина град в България принуди Жълтия клуб да посрещне полякините в рилското градче.

Същите дванадесет състезателки, които пътуваха до Полша за първия мач във Вроцлав през миналата седмица, ще свикват с новата обстановка в зала Самоков от днес до сряда, 7 декември, в 19:00 б.в., когато е началото на решаващия двубой с Гвардейките. Старши-треньорът Иван Петков ще разчита на разпределителките Анелия Минчева и Цветелина Николова, диагоналите Бояна Андреева и Марина Ковачева, посрещачките Ана Христова, Велина Кансъзова, Диана Малинова (капитан) и Никол Николова, центровете Борислава Янкова, Милена Димова и Мира Тодорова и либерото Ивелина Монова да потърсят пътя към подвига, изправяйки се към далеч по-рутинирания полски тим.

Макар че пловдивчанки загубиха първата среща във вроцлавската зала Орбита с чистото 0:3, победа за Марица в Самоков с какъвто и да е резултат ще доведе двубоя до златен гейм, който ще се играе веднага след края на реванша във формат като тайбрек и ще реши кой от двата отбора ще продължи напред в надпреварата. Мачът в Полша показа, че вицешампионките на България могат да играят равностойно с представителя на едно далеч по-силно първенство, а с подкрепата и на възстановилата се от контузия в глезена капитанка Диана Малинова Жълтите имат своите реални шансове да се преборят с Импел Гвардия.

Маричанки ще отседнат в близкия до Самоков ски-курорт Боровец. Утре, вторник, пристига и полският тим от Вроцлав.

Лоренцо Мичели: Отборът има нужда от време

Селекционерът на женския отбор говори след Лигата на нациите

София, Плевен и Разлог домакини на допълнителните квалификации за момичетата под 16

Турнирът е тази седмица

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки