Бивш левскар шокира Милан за 2:2 в Чехия (видео+снимки)

Давид Бистрон вкара първия гол за Виктория (Пилзен), чехите обърнаха мача от 0:2

Бивш левскар шокира Милан за 2:2 в Чехия (видео+снимки)
Без Златан Ибрахимович Милан не успя да надделее над чешкия шампион и дебютант в Шампионската лига Виктория (Пилзен), след като допусна изравняване в заключителните минути и стигна до 2:2 като гост. Двубоят бе заключителен сблъсък в група “H” на турнира, където Милан и Барселона вече се класираха напред.

В Чехия домакините започнаха по-добре и можеха да водят в 17-ата минута, когато Колар засече на далечната греда едно чудесно центриране от корнер, но топката профуча на сантиметри в аут.

През първата част Милан изглеждаше абсолютно безидеен в атака, въпреки че по-често владееше топката. Виктория организираше много умело своите контраатаки и имаше няколко изгодни положения, ни неточните удари не доведоха до нищо чак толкова опасно пред Амелия.

Втората част обаче качи адреналина на публиката до максимум. Още в началото на полувремето домакините получиха двоен леден душ от „росонерите”.

В 47-ата минута Робиньо прекрасно свали на гърди за своя сънародник Алешандре Пато, който с две докосвания премина покрай вратаря Чех и направи 0:1.

60 секунди по-късно ролите се размениха – пак Пато и Робиньо комбинираха отлично, но този път бившият играч на Манчестър Сити излезе на чиста позиция и от 20 метра прониза мрежата за 0:2.

Пато можеше да направи аванса класически в 57-ата минута, но разтресе гредата зад Чех. Милан изцяло пое контрола над мача и не се виждаше как домакините могат да отвърнат на удара.

Във финалните минути обаче „росонерите” се успокоиха от двата гола аванс и значително свалиха темпото, което беше наказано от Виктория.

Минута преди края бившият играч на Левски Давид Бистрон заби гол в мрежата на Милан. Централният защитник засече ниско центриране на Бакош и оставен непокрит от няколко метра нямаше как да сбърка за 1:2.

Дълбоко в добавеното време чехите намериха сили да стигнат до точката срещу шампиона на Италия. Дуриш овладя на гърди едно центриране, пребори се мъжки с Филип Мексес и с отсечен удар по земя преодоля Амелия за 2:2.

Мората все по-близо до завръщане в Юве

Испанецът не иска да бъде резерва в Атлетико Мадрид

Раниери все пак не се оттегля от треньорството

"Бих поел национален отбор", заяви той

Вратарят на Милан пак се контузи

Менян не е сигурен за Евро 2024

Бомба от Португалия: Ал Хилал плаща 175 милиона за Леао?

Португалецът може да се превърне в третия най-скъп трансфер в историята

Играчите на Челси се застъпиха за Почетино

След уволнението на мениджъра

Гасперини с любопитен коментар за интереса на Наполи

"Това е като да си женен с деца, но да се запознаеш с красива жена"

В Италия: Милан гони Пиоли

„Росонерите“ са уведомили наставника за предстоящата раздяла

Официално: Уест Хем има нов треньор

Лондончани представиха Хулен Лопетеги

В Чехия: Грозни сцени след финала за Купата

Спарта (Прага) със златен дубъл след успех над Виктория (Пилзен)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки