Левски и Локомотив в сблъсъка на промените

При успех "сините" ще дръпнат с 4 т. на върха пред Литекс

Левски и Локомотив в сблъсъка на промените

Левски и Локомотив Пловдив ще затворят 15-ия кръг в А група днес.

При успех домакините ще дръпнат с четири точки на Литекс и ще отворят 6-пунктова разлика със защитаващия титлата си Лудогорец. Затова и сините ще са крайно амбицирани да успеят.

Черно-белите пък ще искат да затвърдят успеха си над разградчани и да покажат, че могат да играят добре и далеч от "Лаута" - до момента имат само две равенства при гостуванията си. На "Георги Аспарухов" сили ще премерят отборите, които преди кръга се намираха в най-добра форма в елита. В последните си шест шампионатни двубоя възпитаниците на Стойчо Стоев записаха 5 победи и 1 равенство при голова разлика 8-2, а Локо Пд бе с три успеха, реми и две поражения. Истината е, че този сблъсък ще е битката на променените. Поради простата причина, че от предишната си среща на "Лаута" в шестия кръг, съставите са доста различни. Както и качеството на игра, което показват. А на всичкото отгоре в този мач те ще са и без важни фигури - наказани са Роман Прохазка и Мартин Камбуров. От 23 август, когато черно-белите биха с 1:0 като домакини, изтече доста вода. Оттогава Левски не е губил. Подобри играта си и се научи да печели наглед равностойни сблъсъци. Прави го с отлична игра в защитата и халфовата линия. И именно футболистите от тези зони отсрамват нападателите.

В Локомотив също си повярваха. С влизането във форма на Емил Гъргоров действията на железничарите в предни позиции станаха още по-опасни. Треньорът на Левски Стойчо Стоев до последно ще се колебае за стартовия състав. Двама от основните му играчи лекуваха травми и не тренираха пълноценно през седмицата - Георги Костадинов и Мигел Бедоя. В крайна сметка обаче те влязоха в групата. Очаква се първият да стисне зъби и да започне до холандеца Джереми де Ноойер в средата на терена, а Бедоя е по-вероятно да остане на пейката. Почти сигурно е пред тях да стартират трима юноши. Заради отсъствието на Роман Прохазка Божидар Краев ще бъде вдясно, а вляво шансовете на Мики Орачев да е титуляр са пo-големи от тези на Линел Китамбала и Денис Махмудов. В ролята на плеймейкър ще е Радослав Цонев, пише „Тема спорт”. Стоев има колебания за върха на атаката - Диаби или Курдов, като е възможно мача да започне вторият. Сините нямат никакви проблеми в защита и карето пред Йоргачевич ще е изградено от Миланов, Карнер, Белаид и Минев.

На "Герена" наставникът на Локо Пд Христо Колев-Бащата ще заложи на един нападател заради наказанието на Камбуров. На върха на атаката ще е Зоран Балдовалиев, който ще бъде подпомаган от Гъргоров, Бакалов и Карагерен, след като Димитър Велковски не попадна в групата. Очаква се в средата на терена да си партнират Ванчо Траянов и Стефан Велев. По левия бек би трябвало да започне Христо Стамов, който ще е играчът до 21 години - титуляр за Локо. Черно-белите ще разчитат на прибрана игра и контраатаки. Залогът на "Георги Аспарухов" ще е голям. Защото домакините ще имат възможност да покажат на конкуренцията, че много трудно ще бъдат свалени от върха. От друга страна - с три точки гостите ще се размечтаят за нещо повече от златната среда.

Мачът стартира в 16:15 часа и ще бъде излчван пряко по Диема Спорт 2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки