Ботев (Пд) гони първа победа в Битката за Тракия от година насам

Напрежение в Коматево и усмивки в Стара Загора - това са настроенията в двата лагера

Ботев (Пд) гони първа победа в Битката за Тракия от година насам

Напрежение в "Ботев" (Пловдив) и усмивки в "Берое" - това са настроенията в двата лагера преди днешната Битка за Тракия.

В последните години "жълто-черните" и заралии правят равностойни мачове помежду си, но това далеч не означава, че няма заряд и не прехвърчат искри.

Въпреки равностойните мачове на терена статистиката е безмилостна - от сезон 2009/2010 "Берое" доминира с 6 победи срещу едва една на Канарчетата в последните 11 сблъсъка.

Дамоклевият меч е надвиснал със страшна сила над главата на треньора на "Ботев" Ермин Шиляк. Нищо чудно при загуба в този мач 42-годишният специалист, който бе назначен на поста в края на юли, да бъде гилотиниран и да се прибере бързо в родната Словения, пише „7 дни спорт”.

Първият мач през този сезон, игран между двата тима в Стара Загора, завърши с безличното 0:0.

Последният успех на Канарчетата над "зелено-белите" датира от преди година - 3:1 на 24 октомври 2014 г. под тепетата. "Ботев" е сравнително стабилен домакин и повечето точки на пловдивчани в този шампионат бяха спечелени именно на терена на базата на "жълто-черните" в "Коматево".

Домакините обаче трябва да имат едно наум, тъй като "Берое" е най-силният гост в "А" група до момента, а и почеркът на Петър Хубчев и опитът му, придобит като защитник, си казват думата - старозагорци са с най-здравата отбрана, която е допуснала едва 7 гола в 14 мача.

В предишния кръг "Берое" нямаше трудности при визитата си на носителя на Купата на България "Черно море", след като спечели с класическото 3:0, докато "Ботев" (Пд) капитулира в края и загуби с 0:2 от "Славия" в София.

Мачът стартира в 14:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт 2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки