Дербито на Вечния град ще чупи антирекорд по посещаемост

Тифозите бойкотират Рома - Лацио

Дербито на Вечния град ще чупи антирекорд по посещаемост

Ултрасите на Рома и Лацио ще бойкотират предстоящото римско дерби, което ще се играе днес на стадион "Олимпико".

Големите фенфракции на градските съперници взеха съгласувано решение да не присъстват на трибуните по време на мача в знак на протест срещу властите в Рим заради решението им да намалят капацитета на секторите зад вратите с вкарването на разделящи бариери. Резултатът от протеста е, че на "Олимпико" атмосферата за Джеко, Фелипе Андерсон и компания ще бъде като на театър.

"Никога не е било толкова тъжно", отбелязва "Кориере дело Спорт". Няма да има хореографии, факли и фойерверки. Секторите с ултраси на Рома и Лацио ще останат почти празни, в тях ще има най-много по 2 хиляди души.

Тифозите на двата римски отбора обаче взеха решение да окуражат своите любимци вчера по време на последните им тренировки преди мача, а днес ще "ескортират" тимовете до стадиона, но без да влизат на трибуните. Заради бойкота на крайните фенове за дербито на "Олимпико" се очакват не повече от 35 хиляди зрители, прогнозите в "Гадзета дело Спорт" са още по-песимистични.

Водещият италиански спортен ежедневник твърди, че на Рома - Лацио ще има 25 хиляди. Това никога не е било и ще бъде абсолютен антирекорд по посещаемост. "В дербитата за първенство никога не е имало толкова малко хо-ра", пише "Гадзета дело Спорт". 25 хиляди наистина са обидно малко, след като в пос- ледните 20 дербита на Рим посещаемостта стигаше и до над 60 хиляди, а капацитетът е 73 хиляди.

Тифозите твърдо са решили да не отстъпят в протестите си срещу новите мерки за сигурност. В същото време властите искат да покажат, че се борят успешно с хулиганството по стадионите, като това е свързано и с намеренията на града да приеме олимпиадата през 2024 година.

А докато Рома и Лацио не си построят собствени стадиони, няма да могат да взимат решения за охраната и сигурността. От префектурата в столицата все пак обещаха да свалят преградите, ако видят корекция в поведението на агитките и респект към правилата. "Няма да съдя нашите фенове, но заедно сме по-силни. А без тях сме по-слаби", заяви треньорът на Лацио Стефано Пиоли.

Дербито стартира в 16:00 часа и ще бъде излъчвано пряко в ефира на bTV action.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки