Резерва донесе точката на Арсенал срещу Тотнъм (ВИДЕО)

Дербито на Северен Лондон завърши при резултат 1:1

Резерва донесе точката на Арсенал срещу Тотнъм (ВИДЕО)

Арсенал и Тотнъм завършиха при равенство в дербито на Северен Лондон, което е част от 12 кръг на Висшата лига. Двубоят, който псе проведе на стадион „Емиратс” завърши при резултат 1:1, като двата отбора създадоха много опасни положения и всеки можеше да се поздрави с пълния комплект от точки.

 

Това бе 177-ия сблъсък между тези съперници.

 

Голмайстор за домакините стана Киърън Гибс, който влезе като резерва през второто полувреме и след четири минути на терена се разписа. Хари Кейн бе точен за „шпорите”. Той даде преднина за гостите през първата част.

 

С тази точка „топчиите” събраха общо 26 и останаха на второто място. Толкова има и Манчестър Сити на първото. По-рано „гражданите” завъртяха нулите срещу последния в класирането Астън Вила.

 

Резултатът бе открит в  32-ата минута. Тогава Хари Кейн получи пас от Дани Роуз в наказателното поле и с десния крак прати в долния десен ъгъл.

 

В 73-ата минута Джоел Кемпбъл отстъпи мястото си на Киърън Гибс и след четири минути той се разписа. Месут Йозил центрира страхотно към далечна греда, където бе Гибс и той с удар от движение прати топката във вратата на Лорис.

 

До края и двата отбора създадоха много интересни и опасни положения, но стабилните изяви на Лорис и Чех запазиха крайното равенство. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки