Федерацията по мотоциклетизъм раздаде билети на студентите от НСА за „Вечерта на скоковете”

Пилоти от цяла България идват на последния мотокрос за годината на легендарното трасе в Бобошево

Федерацията по мотоциклетизъм раздаде билети на студентите от НСА за „Вечерта на скоковете”

Един месец точно остава до 12 декември, когато световния елит в дисциплината фристайл ще си даде среща на българска земя, за да определи шампиона на планетата за сезон 2015. Отново "Арена Армеец" ще бъде колизеума на тази гладиаторска битка в която елитни спортисти ще си поиграят със силите на земното привличане пред родна публика.

В духа на спорта, продължава и традицията за съвместна работа между БФ Мотоциклетизъм и Национална Спортна Академия „Васил Левски“. За поредна година, студенти на академията ще имат възможността да натрупат опит в „организаторските“ и „полевите“ дейности свързани с провеждането на Night of the Jumps в София. На вътрешен принцип между студентите ще бъдат разпределени и 60 броя билети за състезанието на 12 декември, като подарък от страна на БФ Мотоциклетизъм.

Билети за състезанието се разпространяват в мрежата на eventim .bg (онлайн и в магазините на Office1, Easypay, Пикадили, Теchnopolisи OMV). Към момента са продадени 3200 билета, а пуснатите в продажба са 10 000.

Въпреки че до датата на Night of the Jumps остава цял месец, grand prix Бобошево предстои този уикенд и  очаква мотокрос състезателите за своето 59-то издание. Над половин вековната традиция на този регионален мотокрос празник както обикновено ще даде поле за действие на много състезатели от всички класове. По традиция много от шампионите си дават среща под „червения баир“ на трасето в Бобошево и с това състезание се маркира края на официалния мотокрос сезон за годината в България. Бобошевският мотокрос е едно голямо предизвикателство и за не малък брой състезатели които участват за първи път в „организирано състезание“ или с други думи „излизат на светло“ и поставят началото на своята състезателна кариера. През всичките тези 59 години обаче непроменени остават ентусиазма на състезателите, уникалната публика и наградите за победителите които са типични за този известен с винопроизводството си регион на България. Програмата за GP Бобошево 59 също е непроменена, събота свободни тренировки, а неделя – състезателни маншове с начало 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки