Левски се облизва за 10 милиона

Парите се очакват от руската банка ВТБ и целта е да се усвоят за стадион "Георги Аспарухов", както и за тренировъчни игрища

Левски се облизва за 10 милиона

Левски се надява на финансова инжекция от поне 10 милиона лева за превръщането на „Георги Аспарухов" в модерен стадион, формата се търси. Тодор Батков вече говори за облигационен заем през 2013-а, с който и да се вдигне уставният капитал над сегашните 500 000 лв.

 

Възможно е сумата да дойде и (ин)директно от новия генерален спонсор ВТБ. Вече тръгнаха твърдения, че руската банка ще придобие 49 процента от акциите. И нищо чудно чрез този дял да влязат свежи инвестиции за арената. Планът е смел и засега е предимно мечта, но с реален шанс за сбъдване. 

 

Предвижда се сриване на сектор „А" и преместване на трибуната до терена -английски тип подредба. А празното място под централните блокове ще бъде усвоено чрез зала, музей, съблекални, ресторант, фенски зони и т.н. Новият сектор „А" ще е за 16 000 души и явно ще побира повечето публика за доста мачове. Ще бъдат построени и два или три нови изкуствени терена, с проекти за които клубът ще кандидатства пред държавата. Две игрища ще бъдат свободни след 18 ч и за аматьори.


Целта е целият комплекс да бъде само за спорт с изключение на парка. Предвижда се и целодневна база за отбора. А планът за по-далечно бъдеще включва усвояване на сегашната площ, заета от автогарата на „Герена", както и паркинг върху реката. С две думи - всичко да стане модерно, компактно и в стила на западните арени. А може и целият комплекс да бъде наречен например „ВТБ Арена". Разбира се -стадионът няма да бъде прекръстен, името на Гунди няма как да се пипа.


 Всичко ще става поетапно. Още напролет може да се почне с нови терени. Нататък - според парите...

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки