Манчестър Юнайтед може да направи сензационно завръщане в Шампионската лига

ФИФА заплашва да извади всички швейцарски отбори от евротурнирите, Базел трепери

Манчестър Юнайтед може да направи сензационно завръщане в Шампионската лига
Манчестър Юнайтед може да направи сензационно завръщане в Шампионската лига , след като ФИФА предупреди Швейцарската футболна асоциация, че клубовете от Страната на шоколадите могат да бъдат извадени от евротурнирите заради Сион.

Базел се класира за 1/8 финалите в турнира за сметка на „червените дяволи”, но „кръстоносците”  могат да бъдат изхвърлени от надпреварата, ако швейцарската централа не следва указанията на ФИФА за случая със Сион, който бе изхвърлен от Лига Европа за използване на играчи, които са нямали право да играят за клуба.

Ако Базел бъде дисквалифициран, една от възможностите е Манчестър Юнайтед да бъде върнат в най-престижния турнир. Другият вариант е Байерн Мюнхен, който трябва да срещне Базел на 1/8 финалите, да премине напред служебно.
Ето какво пише в писмото на ФИФА:

„Ако не се спази крайният срок, швейцарската ФА автоматично ще получи наказание за периода след 14 януари 2012 година”.

Ако санкцията влезе в сила, Швейцария няма да играе с Аржентина приятелска среща през февруари, както и ще бъдат замразени всички международни мачове на националния отбор на страната.

„ФИФА реши да даде краен срок 13 януари на Швейцарската футболна асоциация да накаже Сион”, обявиха от световната централа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки