Юнайтед оглави временно класирането след бой над КПР като гост (видео)

Димитър Бербатов остана на резервната скамейка през всичките 90 минути

Юнайтед оглави временно класирането след бой над КПР като гост (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед победи като гост КПР с 2:0 в мач от 16-ия кръг на Премиършип. Попаденията за „Червените дяволи” на „Лофтъс Роуд” отбелязаха Уейн Рууни в 1-ата и Майкъл Карик в 56-ата минута.

 
В отсъствието на Димитър Бербатов, който бе цял мач на резервната скамейка, тимът, воден от сър Алекс Фъргюсън имаше пълно превъзходство на терена през всичките 90 минути.
 
Двубоят започна отлично за гостите, които откриха резултата още в самото начало след като Уейн Рууни засече с ефектен плонж центриране на Валенсия отдясно и препарира Радек Черни.
 
До края на първата част повече попадения във вратата на домакините нямаше, благодарение на вещите намеси на техния страж, а в 28-ата минута и горната греда помогна на Куинс Парк след удар на Джони Еванс.
 
След почивката преднината на Юнайтед логично бе удвоена, а голмайстор за гостите този път бе Майкъл Карик, който отне една топка в центъра на терена и пробяга около 40 метра преди да се разпише с удар от границата на наказателното поле.
 
В следващите минути гредите на два пъти лишиха „Червените дяволи” от нов гол след удари на Еванс и Фил Джоунс.
 
Най-чистото положение за домакините пък дойде в 74-ата минута, когато Тараабт намери непокрития Ди Джей Кембъл на границата на вратарското поле на Манчестър, но последният прати топката над вратата.
 
По този начин Юнайтед записа шести успех далеч от дома и временно излезе начело в класирането с актив от 39 точки преди мача на градския съперник Манчестър Сити с Арсенал от 18:10 ч. Тимът на КПР пък заема 15-а позиция с 16 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки