Сърби напират за колоездачен ас на „Цар Симеон 1898”, той отказва солидна оферта

Преговорите за трансфера на българина започнали още в края на ноември

Сърби напират за колоездачен ас на „Цар Симеон 1898”, той отказва солидна оферта

Сръбският елитен колоездачен клуб „Крагуевац велотийм” се е прицелил в капитана и лидер на „Цар Симеон 1898” Пламен Димов.

 

Сърбите искали да привлекат на всяка цена 30-годишния пловдивчанин за новия спортно-състезателен сезон, за да направи тандем с шампиона на Сърбия - Дер Золт, който също кара за този отбор. Около Пацо и Дер Золт сърбите искали да изградят нов солиден тим, но намеренията им ударили на камък.

 

Преговорите за трансфера на българина започнали още в края на ноември, но приключили много бързо – само след седмица. Самият Пламен Димов след кратък размисъл отказал офертата от „Крагуевац велотийм”, с мотива че предпочита да остане в родния си „Цар Симеон 1898”, за да помогне на младите в отбора с богатия си спортно-състезателен опит.

 

”Да, настина отказах на сърбите, защото съм обещал на ръководството на „Цар Симеон 1898” да продължа да се състезавам в пловдивския клуб и през следващия сезон, за да обиграваме младите наши състезатели и да градим перспективен млад отбор за близкото бъдеще. След като си обещал нещо, не е професионално да се отмяташ, след кота получиш предложение. Мъжката дума и поет вече ангажимент за мен означава много повече от някакъв договор”, коментира Пацо.

 

Иначе Димов е доста популярен колоездач в Сърбия, след поредица нигови от успешни класирания там през последните няколко сезона.
Преди година и половина Пламен постигна голям успех в западната ни съседка, като спечели силния международен тур по колоездене на шосе за „Голямата награда на Белград”, в жестока конкуренция на над 100 елитни състезатели от цяла Европа. Пловдивчанинът тогава стана убедително първи в крайното генерално класиране, като изпревари сръбския си съотборник тогава от „Цар Симеон” и сръбски национал Драган Спасич. Пацо дръпна сериозно още в І специален етап от тура - по време на критериума по улиците на Белград. После показа висока класа на 20-километровото изкачване на популярния местен връх „Авала” и взе и втория етап, като при изкачването остави съперниците си далеч след себе си, финиширайки с близо 2 минути аванс.

 

Месец-два по-късно Димов облече зелената фланелка за катерач №1 и на двата силни международни турове на шосе - „Обиколката на Халкидики” в Гърция и "Велика награда на Ниш" в Сърбия, валидни за световната ранглиста. Пецата тогава направи отлични бягания по височинните изкачвания и на двете състезания и така заслужи призове в тях.

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки