Чикаго излезе начело в НХЛ

Треньорът на отбора записа победа номер 600 в кариерата си

Чикаго излезе начело в НХЛ

Чикаго победи гостуващия Калгари с 4:2 и се изкачи на върха на класирането в Националната хокейна лига. Наставникът на домакините Жоел Кеневий стана едва десетият треньор в историята, който достига границата на 600 победи в лигата.

 
Мариан Хоса, Стийв Монтадор, Никлас Хялмарсон и Патрик Кейн се разписаха за петия пореден успех на Чикаго, след който отборът събра 46 точки и измести с точка досегашния водач Минесота.
 
Оли Йокинен и Къртис Гленкрос се отличиха с по гол и асистенция за Калгари.
 
Крис Верстеег реализира победното попадение 1:52 минути преди края на продължението за успеха на Флорида над гостуващия Каролина с 3:2, информира БТА.
 
Това беше 16-ия гол за сезона за Верстеег. Шон Бергенхайм и Джейсън Гарисън също се разписаха, а вратарят Жозе Тиодор отрази 24 удара.
Флорида, лидер в Югоизточната дивизия, няма поражение в редовното време в последните си осем домакинства.
 
Тим Глийсън и Чад ЛаРоуз се разписаха за Каролина, който допусна десета загуба в последните си 12 мача.
Сейнт Луис вкара четири попадения в третата част при успеха с 6:4 над гостуващия Кълъмбъс.
 
Ти Джей Оши се отличи с гол и асистенция, а Кевин Шатенкърк, Александър Стийн, Джейсън Арнът, Алекс Пиетранджело и Патрик Берглунд също се разписаха при петата победа на отбора в последните шест мача.
 
За гостите, които пропиляха аванс от 3:2 след първите две третини и загубиха за пети път в шест срещи, вкараха Дерек Дорсет, Дерек МакКензи, Марк Летесту и Дерик Брасард.
 
Срещи от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада:
 
Чикаго - Калгари - 4:2
Флорида - Каролина - 3:2 след продължение
Сейнт Луис - Кълъмбъс - 6:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки