1. Novsport
  2. Моторни спортове
  3. БФАС раздаде купите на своите шампиони

БФАС раздаде купите на своите шампиони

На официалното си ежегодно награждаване Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) раздаде купите на шампионите в отделните състезателни дисциплини

БФАС раздаде купите на своите шампиони

На официалното си ежегодно награждаване Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) раздаде купите на шампионите в отделните състезателни дисциплини. Тържествената церемония, която продължи около два часа, се проведе в Рейнбоул Плаза в София.

Понастоящем БФАС отговаря за общо седем автомобилни състезателни дисциплини на територията на страната. Това са: дамски шампионат, шампионат по рали крос, шампионат по автокрос, офроуд шампионат, планински шампионат, шампионат на затворен маршрут и рали шампионат. 

Традиционно БФАС награждава своите шампиони в края на всеки сезон. За да отбележи финала на състезателната 2011 г., федерацията избра да организира стилна церемония в Рейнбоул Плаза. Връчването на купите в отделните дисциплини и класове бе съпътствано от изпълнения на квартет Хипнотик.

Сред специалните гости на церемонията бяха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, директорът на дирекция „Спорт за високи постижения” към МФВС Асен Марков, почетният председател на БФАС Георги Янакиев и още редица изтъкнати автомобилни деятели.

За мен е изключителна радост да бъдем всички отново заедно на церемонията по награждаването на шампионите в нашия любим спорт – започна речта си председателят на федерацията Александър Александров. – Радостта ми е още по-голяма, имайки предвид изключително трудния сезон 2011, провеждащ се в условията на финансова криза и година на избори в БФАС. Оценявам по достойнство куража и амбицията на всеки един от вас – организатори, общини, пилоти и навигатори и разбира се, не на последно място, спонсори, да отделят от оскъдните си бюджети средства за подпомагане и участие в автомобилни състезания през 2011 г.

Тук е мястото да спомена, че честта да произнеса това слово се падна на мен, но истинските виновници шампионат 2011 да започне, въпреки кризата и да завърши успешно, са хората от предходния Управителен съвет на БФАС и доскорошният председател на федерацията г-н Георги Янакиев. Горещо благодаря на всички тях, както и на всички автомобилни състезатели и деятели. Заедно ще продължаваме напред.

Шампиони в отделните дисциплини на БФАС за сезон 2011


ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:

1. Национален рали шампионат – Димитър Илиев/Янаки Янакиев

2. Национален шампионат на затворен маршрут – Илия Царски (група Макси), Антон Тонев (група RS 2000), Георги Пейчев (група Супер)

3. Национален планински шампионат – Николай Златков

4. Национален офроуд шампионат – Траян Траянов/Истилиян Маринков

5. Национален шампионат по рали крос – Румен Киров

6. Национален шампионат по автокрос – Петко Илиев (група Супер Бъги), Антон Кунчев (група Бъги)

7. Национален дамски шампионат – Мануела Костадинова/Цветелина Манолова

Страхотно! Българин спечели титла от силен картинг шампионат

Вижте подробности

Маркес отново победи в MotoGP и излезе трети в класирането

Миналата седмица испанецът победи и в Арагон

Хорхе Мартин спечели спринта в Сан Марино

Лидерът в класирането увеличи преднината си на 26 точки

Марк Маркес прекрати серията от над 1000 дни без победа

Испанецът спечели в Арагон

Марк Маркес спечели спринтовото състезание преди ГП на Арагон

Хорхе Мартин завърши втори и излезе начело в класирането при пилотите

Цолов 16-и на "Монца" в квалификациите

Спринтовото състезание стартира в 10:30 часа

Силен Никола Цолов в първата тренировка на Монца

Българинът записа шесто време в Италия

Джордж Ръсел най-бърз на втората тренировка в Нидерландия

В събота са квалификациите

Франческо Баная със 7-ма победа в MotoGP

Италианецът ликува в Австрия