Сензациите в пресата: Едо си тръгнал заради играчи

И още: "Каре изгонило Феро от Монтана", "Лудогорец дава договор на резерва", "Вили Вуцов отказал да поеме Монтана, Илиан Илиев - също"

Сензациите в пресата: Едо си тръгнал заради играчи

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 17-и ноември 2015 г.:

 

"Тема спорт":  Едо си тръгнал заради играчи

 

Играчи са в основата на решението на Едуард Ераносян да подаде оставка като старши треньор на Лудогорец. На специалиста му било съобщено, че част от футболистите са изказали обструкции към работата му. Ераносян и без това бил силно разколебан относно дилемата дали да продължи да води отбора след серията от слаби резултати. Когато разбрал обаче какво са казали по негов адрес част от лидерите на тима, той взел окончателно решение да напусне клуба. По информация на "Тема Спорт" сред състезателите, които са изразявали мнение за треньора пред отговорни фактори в Разград, не е бил Светослав Дяков. Други от лидерите обаче са го направили.

 

Както е известно, вратарят Владислав Стоянов бе резерва при Ераносян, а след като той сдаде поста, стражът веднага бе върнат в титулярния състав от новия наставник Георги Дерменджиев.

 

"Ако усетя, че футболистите не са на страната на треньора, тогава той не трябва да е с тях. Не усещам подобно нещо, гордея се, че съм с тези момчета. В момента, в който усетя, че не ми вярват, ще си тръгна. Щом съм тук и разговарям с вас, значи ми имат доверие. В кариерата си съм бил изгонен само един път, в другите случаи сам съм си тръгвал. Ще напусна с чест и достойнство, както съм го правил навсякъде", заяви Ераносян след мача с Локо Пд, който бе загубен на "Лаута .

 

Няколко дни по-късно Едо явно вече е усетил за какво става въпрос и е преценил, че повече няма работа в Лудогорец. Няколко разговора с отговорни фактори в клуба са му били достатъчни, за да разбере, че е по-добре да си тръгне сам, отколкото да чака друга развръзка...

 

"Меридиан мач": Каре изгонило Феро от Мотнана

 

Въпреки че в Монтана вече бе извършена треньорска рокада, напрежението около клуба все още е огромно. „Меридиан Мач" научи, че четирима играчи са заподозрени за проблемите в отбора. Техните имена едва ли ще изненадат някого -Здравко Лазаров, Христо Иванов, Владимир Мичев и Йордан Тодоров - Паро. Именно това каре се било разбрало да играе против Ферарио Спасов в мача с Черно море, загубен с 0:4. Те научили, че Феро вече е разколебан за бъдещето си на „Огоста", като не е тайна, че той е подал своята оставка още след загубата от Левски с 0:2. Именно заради това играчите се договорили да не дават всичко от себе си срещу Черно море, само и само той да си тръгне.

 

Вечерта преди мача, в хотел във Вършец, където монтанци обикновено са на лагер, се е състояла среща между част от играчите, от която обаче е отсъствал Йордан Тодоров - Паро. Той така или иначе не попадаше в плановете на феро. В една от стаите на хотела са се събрали Електричката, Мичев, Христо Иванов и Християн Попов. На маса били предварително начертани техните действия по време на срещата с „моряците".

 

От четиримата като титуляри в двубоя излизат двама - Христо Иванов и Мичев. По всеобщо мнение вратарят бе, меко казано, трагичен, докато Мичев откровено носи вина за третия гол, след който бе заменен от Здравко Лазаров.

 

Остава да гадаем каква е причината те да искат Ферарио Спасов да си тръгне. Дали малкото игрови минути или нещо по-сериозно...

 

"Меридиан мач": Вили Вуцов отказал да поеме Монтана, Илиан Илиев - също

 

Двама родни специалисти са отказали да поемат Монтана заради наличието на някои проблемни футболисти в състава, пише "Меридиан мач". Става въпрос за Велислав Вуцов и Илиан Илиев, които са били поканени от ръководството на клуба за заместник на Ферарио Спасов.

 

Чрез свои източници Вуцов и Илиев са разбрали, че в отбора има няколко играчи, които са подкрепяни от един от директорите и не могат да бъдат пипнати и с пръст от който и да било треньор. Именно заради това Велислав и Илиан са решили да отклонят офертите. Тя обаче бе приета от Емил Велев, който вече е работил с един от въпросните футболисти – Здравко Лазаров. Освен с него в Локомотив (Пловдив) той е бил и с Йордан Тодоров.

 

"Меридиан мач": Лудогорец дава договор на резерва

 

Спортно-техническото ръководство на Лудогорец обмисля да предложи договор на резервата Витиня. Португалецът пристигна в Разград още в началото на 2012 г. като до момента е записал участие при всяка една от четирите шампионски титли на „орлите". Любопитното е обаче, че той е твърда резерва през целия този период. В началото на сезона дори се заговори, че Витиня ще напусне, но бившият треньор Едуард Ераносян започна да залага на него. Той изненада всички с включването му като титуляр в дербито с Левски, завършило 1:1. В този двубой 29-годишният футболист игра отлично.

 

Настоящият наставник Георги Дерменджиев цени качествата на Витиня и най-вече неговата поливалентност. Португалецът може да играе като ляв и десен защитник, както и като дефанзивен халф. Настоящият контракт на Витиня с Лудогорец изтича в края на годината, като очакванията са новият да бъде за 1,5 години - до края на следващия сезон. Към момента интерес към играча има от страна на няколко румънски клуба. Той вече е играл за ЧФР Клуж, Отопени, Унирея Алба Юлия и Конкордия Киажна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки