Вината за случая "Коста Стоянов" била на доктора на ЦСКА (видео)

Вината за случая с футболиста на ЦСКА Костадин Стоянов е на доктора на клуба Мирчо Крайнов

Вината за случая "Коста Стоянов" била на доктора на ЦСКА (видео)

Вината за случая с футболиста на ЦСКА Костадин Стоянов, който беше хванат да употребява забранени вещества, била на доктора на клуба Мирчо Крайнов.

Това обявиха от ръководството на "армейците" на официална пресконференция, която имахте възможността да наблюдавате на живо в Novsport.com, по казуса със забраненото вещество, което е вземал играча на "червените".



Оказа се, че то съдържа в себе си Метилхексамин, като нито играчите, нито ръководството, нито дори самия Крайнов са знаели, че то е в списъка със забранените добавки. 

"Хранителната добавка е била заместител на друга,в която няма забранени вещества. Докторът не е проверил дали новата отговаря на някое от забранените вещества. ЦСКА прави пълна проверка по случая. Докторът сам разбра от къде идва това недоразумение, но не е направил провекра когато е било времето. Той ни съдейства, като представи веществото и ще го ползваме по-натам в защитата на играчите. Написа декларация собственоръчно и иска да запознае обществеността с нея", каза юрисконсултът на ЦСКА Радостин Василев. 


Ето и самата декларация:


"Аз, подписаният Мирчо Крайнов, давах блек джек и блек файр без знанието на ръководството и състезателите. Давал съм я като заместител на Витаслим, с цел превръщане на телесната мазнини в енергия. Не съм знаел, че съдържа забранения медикамент. В 10-годишната ми практика не съм давал забранени медикаменти. Станала е грешка от моя страна, за която играчите нямат вина.”
 
"Докторът не е тук, тъй като е разтроен, но ще съдейства на всички органи, които въвеждат процедурите срещу Костадин Стоянов.
С него бяхме в антидопинговия център в Дианабад.  Във въпросния медикамент се съдържа Метилхексамин- забранено вещество. Докторът потвърди, че футболистите и той не са знаели какво получават. Не на всички състезатели е давано, а само на тези, които имат нужда от сваляне на телесните мазнини", допълни Василев.
 
"Господин Крайнов има опит, работи от 10 години в тази сфера. Случилото се може да го окачествим като небрежност от негова страна. Процедурата, ако има и други играчи със забранени медикаменти, ще се повтори като при Костадин Стоянов.
 
Наказанието за лекаря може да е лишаване от права да упражнява професията за период от 4 години", разясни още юрисконсултът.

 

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки