Новият сезон в NBA обещава да бъде изключително вълнуващ (видео)

Никс ще опитат да продължат своето възраждане; шампионите от Далас са големите фаворити

Новият  сезон в NBA обещава да бъде изключително вълнуващ (видео)
След дългия локаут отложил началото на сезона в NBA, навръх Коледа изумителните баскетболисти от Асоциацията ще направят подарък на милионите си фенове давайки началото на 66-ия сезон в историята на надпреварата. Кампанията изглежда ще бъде вълнуваща като една доста сериозна част от отборите има претенции за титлата.

Ето и кратко представяне на по-големите фаворити за шампионските пръстени в края на сезона:

Далас Маверикс: Започваме с шампионите, които са мотивирани да дублират титлата си от миналия сезон. Тексасци разполагат с най-балансирания състав в момента, а и имат добър треньор в лицето на Рик Карлисъл. Отново Дирк Новицки ще тегли своя тим напред като се очаква през януари немецът да запише своя мач номер 1000 като състезател на Маверикс. Неуморимият 38-годишен Джейсън Кид също ще е важна част от състава на шампионите. Ламар Одъм и Винс Картър са по-интересните нови имена, които подсилиха тима за новия сезон. Маверикс са отбор съставен от играчи надхвърлили 30-те години, което означава повече опит, но пък в същото време тези баскетболисти не са първа младост. Въпреки това в момента Далас е най-силният отбор поне на запад.

ЛА  Лейкърс: В края на миналата кампания „езерняците” бяха напуснати от своя феноменален треньор Фил Джаксън. Легендарният наставник, сепечелил 11 титли като треньор, реши да спре с треньорството след повече от 20 години служба. Сега начело е Майк Браун, който изкара 5 доста успешни сезона в Кливланд Кавалиърс, където обаче така и не успя да триумфира с титлата. Иначе Лейкърс отново ще разчитат на Кобе Брайънт и Пау Гасол като основни единици в борбата за 18-ата NBA титла в историята на клуба. Можем да очакваме добро представяне и от младия Андрю Бънъм. Напрежението ще е върху треньора Браун, така че ще е любопитно как ще се представи той.

Оклахома  Сити Тъндър: „Гръмотевицата” се цели да удари мощно този сезон. Отборът на Оклахома разполага с прекрасни баскетболисти, а и с всеки изминал сезон тимът подобрява своето представяне. Кевин Дюрант, Серхе Ибака и Ръсел Уестбруук са тримата големи за Тъндър. За разлика от шампиона Далас, Оклахома Сити е отбор пълен с млади играчи, които са сериозно амбицирани да запишат имената си в историята като спечелят титлата. Това изглежда доста вероятно, пък и в две от контролите си досега именно Маверикс бяха победени.

Сан Антонио Спърс: „Шпорите” са си традиционна сила в NBA. В редовния сезон миналата кампания те бяха неотразими и завършиха 1-ви в конференцията, но в плейофите се провалиха рано-рано, още в 1-ия кръг губейки от Мемфис Гризлис. И през този сезон Тони Паркър, Тим Дънкан и Ману Джинобили ще са водещи фигури в състава на Спърс, а като прибавим Мат Бонър и Тиаго Сплитер към тях, то 4-кратните шампиони изглеждат доста добре за новия сезон.

Маями Хийт: Вече сме на изток, където „горещите”, водени от ЛеБрон Джеймс ще се постарят да се реваншират за загубената титла през миналия сезон, когато Хийт бяха надиграни в големия финал от Маверикс с 4-2 победи. Джеймс, Крис Бош и Дуейн Уейд са невероятни играчи. ЛеБрон Джеймс е може би най-добрият баскетболист в NBA за последните 2-3 години и е играч, способен да реши, която и да било среща. Просто когато играта на „горещите” върви, те могат да „изгорят” всеки един съперник.

Чикаго  Булс: В първия си сезон като главен треньор, Том Тибодо възроди „биковете” и ги изведе до финала в Източната конференция, където отстъпиха на Маями. Може би това е отборът, който е най-добре балансиран на изток. Да, Хийт имат по-добри индивидуалности, но Булс са отличен отбор. Играч номер 1 на миналия сезон Дерик Роуз, доказани реализатори като Карлос Буузър и Луол Денг, центъра Йокаим Ноа, както и новото попълнение Ричард Хамилтън оформят могъща стартова петорка. Това е най-силният състав на „биковете” от този на Майкъл Джордан и Денис Родман, затова шансовете за титлата са големи.

Орландо Меджик: „Магьосниците” се представят стабилно в последните години и неизменно достигат до плейофите, но така и не могат да се преборят за шампионската титла в NBA. Едва ли и сега ще успеят, макар в състава си да имат супериграч като Дуайт Хауърд. С 26-годишния американец и с новото попълнение Глен Дейвис са свързани надеждите на феновете на тима за успешна кампания. Конкуренцията на изток обаче е огромна и „магьосниците” наистина ще трябва да направят магия и да бъдат грандиозни през сезона, за да се доберат до титлата.

Бостън  Селтикс: Рекордоьорът по титли в NBA изглежда солиден с макар и застаряващото трио Гарнет-Алън-Пиърс и с откритието на миналия сезон Рейджън Рондо. Опитният Джърмейн О’Нийл също е част от предполагаемия стартов състав на тима, така че ще е интересно как ще се развие сезона за Селтикс. Не трябва да забравяме и че са водени от дълги години от Док Ривърс, който познава отлично състава си, а и веднъж вече изведе тима до титлата(през 2008-а). Сега ще е по-трудно, но не и невъзможно, особено ако Рондо е във форма.

Ню  Йорк Никс: Скритият фаворит за титлата. През миналия сезон отборът се класира за плейофите за пръв път след 6 години, но претърпя крушение срещу Бостън още в 1-ия кръг. За този шампионат Никс се подсилиха с Майк Биби и Тайсън Чандлър, които се присъединиха към Амар’е Студамайър и Кармело Антъни. Младите Тони Дъглас и Ландри Фийлдс са останалите ключови състезатели в тима. И през този сезон отборите ще трябва да се съобразяват с нюйоркчани. 

Дългото чакане свърши. Сезонът започва, и то с  невероятни мачове. Още на Коледа ще станем свидетели на страхотни двубои като Селтикс срещу Никс, Булс срещу Лейкърс, Тъндър срещу Меджик и гвоздеят на програмата: Маями Хийт срещу Далас Маверикс в повторение на финала от миналия сезон. Ще бъде невероятно зрелище.

Влади Николов
Далас се класира за финала на Запад в НБА

С две точни стрелби на Пи Джей Уошингтън в края на шестия мач

Индиана прати серията с Ню Йорк в седми мач в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист разгроми Спартак (Пл), отива на финал

Вижте подробности

Минесота изравни серията с Денвър и я прати в решителен седми мач

Тимбъруулвс разби Нъгетс с 115:70

Балкан надви Черноморец и се класира на финал в мач номер 4 (ВИДЕО)

Ботевградчани бяха непоколебими с 94:78 и спечелиха серията с 3:1

MVP на НБА Никола Йокич вкара 40 точки и доближи Денвър до финала на Западната конференция

Ню Йорк Никс би Индиана Пейсърс

В Плевен: Спартак би Рилецо и вкара серията в 5-и мач (ВИДЕО)

Решителният двубой e в Самоков този петък

Селтик поведе серията с Кавалиърс

Оклахома изравни Маверекс до 2:2

Балкан победи Черноморец и взе аванс в серията (ВИДЕО)

Ботевградчани имат шанс да спечелят пред своите фенове на 15-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки