Николай Михайлов: Искам да играя в Италия

Футболистът на годината за 2011 година Николай Михайлов сподели в интервю, че би предпочел да играе от новия сезон в тим от Италианската Серия А

Николай Михайлов: Искам да играя в Италия

Футболистът на годината за 2011 година Николай Михайлов сподели в интервю, че би предпочел да играе от новия сезон в тим от Италианската Серия А.


Вратарят на Твенте и националния отбор гостува в предаването „Зона Спорт”, като говори за престоя си в Ливърпул, трансфера в холандския тим и бъдещето си, както и за националния отбор.
„Радвам се, че хората оценяват труда и таланта ми. Не знам дали по света има друга фамилия с 3 поколения вратари, но ще е добре, ако продължава тази традиция и в бъдеще”, коментира Михайлов наградата си за Футболист на годината.
 
„Предпочитам да премина в тим от Италия. Харесва ми като държава, храна и климат, но не знам точен отбор засега. Това разбира се не значи, че ако дойде оферта от Англия, ще я откажа. Ще видим кои отбори има и кои са опциите”, каза вратарят.
 
„Престоят ми в Ливърпул беше сбъдната мечта. Бях в Левски, големите отбори имаха практика да вземат вратари и да ги препродават. Ливърпул ме откупиха, но в интерес на истината не бях готов дори за втори вратар. Там е друга култура, бях на една- две подготовки с тях и разбрахме, че не можах да взема работна виза и трябваше да се вземе решение. Предпочетохме да премина в холандски тим. Борех се да играя в Твенте. Вече 5 години съм там, а от 2 години пазя като титуляр”, спомни си Николай Михайлов.
 
„Мечтая с националния отбор да се класираме на голям форум. Това ми е болна тема. За съжаление в скоро време, имам предвид до 1-2 години трудно ще се случи класиране на голям форум. Все пак се надявам, че с новия треньор ще се изгради една база от 15 футболисти, които да не се сменят. Мисля, че трябва да се направи стройна организация”, коментира бъдещето на националния отбор стражът.
 
„В България ме разочарова, че хората са почнали да лъжат, винаги съм бил искрен, а хората не са точни и ясни. Има прекалено голяма злоба и интриги. Имам 10 дена да празнувам, на 2 януари трябва да се прибера, започваме подготовка. Пожелавам на хората около мен, близки, приятели, на всички фенове, да са живи и здрави. Ще се видим през 2012 година”, завърши Михайлов.
Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки