Федерер защити календара на АТП за разлика от Надал и Джокович

"Ние трябва да помним, че сезонът винаги е бил дълъг и изтощителен", смята Фед

Федерер защити календара на АТП за разлика от Надал и Джокович

Една от най-дискутираните теми в последната година в света на тениса е календарът на АТП в мъжкия тенис.

Почти всички тенисисти от топ 10 бяха попитани в различни моменти от годината за мнението си относно графика на игра. Според огромна част от тях той е прекалено натоварващ.

Новак Джокович заяви, че в момента всички играчи обмислят много внимателно графика си, заради правилата за минимум участия. Рафаел Надал смята, че много от тенисистите приключват далеч по-рано кариерата си заради това, което се случва в последните години.

Анди Родик пък предложи да се създаде обединение, което може да организира дори стачка.

Според мнозина смятаният за най-добър тенисист в историята на тениса Роджър Федерер обаче има различно мнение по въпроса.

В петък швейцарецът ще участва в демонстративния турнир Мубадала Тенис Чемпиъншип в Абу Даби.

В електронно интервю с изданието The National Фед Експрес изразява мнението си. „Ние трябва да помним, че сезонът винаги е бил дълъг и изтощителен. Това прави тениса толкова невероятен. Винаги см се стараел хората да разберат, че тенисът не е само при тези, които са на върха. Има други момчета, които не печелят всяка седмица, искат да има тези турнири и им трябва работата“, казва Фед.

„Тайната се крие в това самите тенисисти много внимателно да изготвят графика си и да не се претоварват. Вече имаме много турнири с 28 играчи в жребия в АТП 250 турнирите. Там не се налага да играем 3 от 5 сета и сезонът следващата година ще свърши по-рано. Трябва да видим какъв ще е резултатът от тези промени преди да предприемем каквито и да било други.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки