Овечкин с гол №485 в НХЛ

Капитанът на Вашингтон се разписа за 2:0 при разгромната победа със 7:3 над Колорадо

Овечкин с гол №485 в НХЛ

Капитанът на Вашингтон Алекс Овечкин вкара своя гол номер 485 в Националната хокейна лига. Руснакът се разписа за 2:0 при разгромната победа със 7:3 над Колорадо и вече има 10 гола на сметката си от началото на сезона в НХЛ. Друг руснак - Евгений Кузнецов, се отличи с гол и две асистенции за успеха на столичани. Далас записа пета поредна победа след успех с 3:0 над Бъфало. Вратарят Анти Ниеми спаси 22 удара и не допусна гол във втори мач този сезон. С принос за победата е и Джейми Бен, който вкара два от головете. Далас има осем победи в последните девет мача и води в класирането в НХЛ с 34 точки.

 
Патрик Марло отбеляза своята точка номер 1000 в кариерата при победата на Сан Хосе с 3:1 над Питсбърг. Марло асистира за първия гол в мача и стана 83-ият играч в НХЛ, който достига 1000 точки (гол плюс пас). Брент Бърнс се отличи с два гола за успеха на Сан Хосе, а един добави Пол Мартин. Фил Кесъл бе точен за Питсбърг със седмия си гол за сезона. Шампионът Чикаго претърпя тежка загуба с 3:6 от Ванкувър. В герои за канадците се превърнаха близнаците Даниел и Хенрик Седин. Даниел завърши мача с три гола и асистенция, а брат му Хенрик добави гол и четири асистенции. 
 
Хеттрикът е първи за Даниел Седин от 2011 година, докато Хенрик записа рекорд в кариерата си за точки в един мач и изравни постижението си за асистенции в един мач. Джонатан Тойс завърши с гол и асистенция за Чикаго, а другите голове за тима вкараха Райън Гарбът и Артьом Анисимов. Детройт победи Сейнт Луис с 4:3 след продължение. Теему Пулкинен се разписа в 4:41 на продължението и донесе победата на "червените криле". Павел Дацюк, Люк Гленденинг и Дилън Ларкин вкараха другите голове за Детройт, а вратарят Джими Хауърд се отличи с 30 спасявания.

Всички резултати вижте тук.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки