"Виваком" е новият крупен акционер в Левски, налива 13 милиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Завърши Общото събрание на "синия" клуб

"Виваком" е новият крупен акционер в Левски, налива 13 милиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

След приключилото малко преди 15:00 часа Oбщо събрание на акционерите в ПФК Левски станаха ясни следните неща:

* Беше избран нов Управителен съвет и настъпиха промени в Надзорния съвет на клуба.

* Акционерите на клуба увеличиха капитала на дружеството с 13 милиона лева поименни акции.

* Дългогодишният собственик на клуба Тодор Батков се оттегли официално, като вместо него в Надзорния съвет влезе Бранимир Ботев.

* Беше определен съставът на УС с общо 9 представители: председателят Иво Тонев, заместник председателят Николай Иванов, изпълнителният директор Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), тръст "Синя България", Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов от сдружение Сини сърца и „Междинна станция“ (фирмата на Иван и Андрей).

* Българската телекомуникационна компания (БТК, популярна с марката Виваком) също ще влезе в Левски. Телекомът получи предложение да стане част от клуба.

* Финансовият директор на Левски Константин Баждеков даде своя доклад по точка 1 от дневния ред, която гласеше: „Доклад на УС за дейността на дружестовото през 2014 година.“ Стана ясно, че клубът е на загуба от 5 638 000 лева за 2014 година.

* Общото събрание не прие решението за разпределяне печалбата на Дружеството за 2014 година и попълване на фонд „Резервен“. Причината е, че клубът приключи финансовата 2014 година със загуба, поради което дивиденти на акционерите не могат да бъдат разпределяни.

* Новият член на Надзорния съвет Бранимир Ботев се представи пред членовете на събранието. Той е бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. През 2012 година Ботев е бил член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През същата година е членувал в Управителния съвет на „Деловая Русия“, а през 2008 година – в този на Националния борд по туризъм. През 2007 година е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Година по-рано той оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас, а в периода 2002-2004 е председател на Надзорния съвет на винарска изба „Розова долина“, която се намира в град Баня. Той е дипломиран магистър по Социология с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски.

* Общото събрание прие Доклада на Управителния съвет за дейността на Дружеството, както и регистрирания одитор за извършената проверка на годишния финансов отчет.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА СИНИЯ КЛУБ ВИЖТЕ ТУК!

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки