ЦСКА взе три точки в Казанлък

Близо 600 зрители препълниха трибуните за дербито на кръга

ЦСКА взе три точки в Казанлък

Женският отбор на ЦСКА (София)  надигра като гост Казанлък с 3:1 (26:24, 25:20, 19:25, 29:27) в местната зала Арсенал, в мач от четвъртия кръг на НВЛ-жени "Demax+".

С този успех Червените записаха трета победа в шампионата, като заемат второ място във временното класиране с актив от 9 точки, преди изиграването на всички мачове от кръга. Тимът на Казанлък пък записа втора загуба, като с две победи и 6 точки заема четвърто място в подреждането.

Близо 600 зрители препълниха трибуните за дербито на кръга, като интересът към волейболната среща бе огромен. В залата имаше и агитка на ЦСКА), която не спираше да подкрепя Червените.  

Първият гейм се превърна в истински спектакъл,  пълен с обрати. Първоначално волейболистките на ЦСКА започнаха по-добре, но след изключителна серия от сервис на Тереза Иванова (придружена с 3 аса) домакините от Казанлък обърнаха развоя и поведоха с 12:7.

Юлия Иванова обаче предприе рокади, като пусна на разпределителката Полина Нейкова и преотстъпената за един сезон от Локомотив 1929 (София) Мартина Хикова. Така последва нов обрат и в крайна сметка ЦСКА поведе след драматично 26:24.

Във втората част на терена за ЦСКА остана Поли Нейкова, която продължи умело да организира атаката на тима си. Това даде резултат и ЦСКА увеличи аванса си в геймовете след 25:20.

Волейболистките на Казанлък реагираха в третата част, като намалиха до минимум грешките и показаха, че имат възможности. След добра колективна игра  Розите  натрупаха преднина и въпреки опитите на Червените да я стопят, Казанлък Волей взе гейма след 25:19 и намали резултата.

Геймът в четвъртата част предложи доста изравнявания от страна на ентусиазираните волейболистки на Казанлък, но момичетата на Юлия Иванова показаха характер и измъкнаха трите точки от мача след изключително драматичен завършек.

Топ реализатор в мача стана нападателката на ЦСКА Ралина Дошкова с 25 точки (3 аса, 3 блокади, 46 % в нападение).  За Казанлък с най-голям актив завърши Радостина Маринова с 13 точки (5 блокади).

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки