Арсенал запази шансове за осминафиналите след класика над Динамo (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен разпиля втория Олимпиакос с 4:0

Арсенал запази шансове за осминафиналите след класика над Динамo (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал запази шансовете си за класиране за директните елиминации в Шампионска лига, след като се наложи с 3:0 над Динамо (Загреб) в мач от група F и има вече в актива си 6 точки. Динамо остава на дъното в групата с 3 точки.

Месут Йозил откри резултата в 29-ата минута, а четири по-късно се разписа и Алексис Санчес. След почивката отново Санчес бе точен за крайното 3:0.



Арсенал започна уверено двубоя и взе инициативата още в първите минути на срещата. В 11-ата минута след комбинация между Кембъл и Йозил последният намери Жиру в полето на гостите, но французинът не успя да се разпише.



В 29-ата минута Алексис Санчес с прекрасен пас отляво намери Месут Йозил в малкия пеналт, германецът засече от с глава от непосредствена близост и не остави шансове на вратаря на хърватите.

Отново след атака отляво и сериозна грешка на защитата на Динамо Начо Монреал нахлу в наказателното поле и извади към Санчес, който отклони точно във вратата за 2:0.



Йозил показа блестяща техника в 39-ата и елиминира няколко бранители на Динамо, но бе спрян да отбележи втория си гол от Едуардо.

Минута преди края на редовното време отново добра намеса на Едуардо след удар на Йозил спаси вратата на гостите от трети гол.

След почивката Едуардо продължи с класните си изяви, но в 69-ата португалецът нямаше как да реагира, след като Кембъл намери с пас по конец Алексис Санчес, който излезе сам срещу  вратаря на гостите и не сгреши за 3:0.



Динамо бе близо до попадение  в 72-ата минута. След недобро изчистване на бранител на „топчиите” Марко Рог се възползва от грешката и нанесе удар, който обаче бе отразен от Чех. При добавката Рог заложи на силата и нацели гредата.

Малко преди края на редовното време Алексис Санчес  изумително подаване намери Йозил, който с гръб към вратата би с глава, но не успя да насочи добре топката.

В другият двубой от групата лидера Байерн Мюнхен разпиля втория Олимпиакос и с 4:0 и вече е с 12 точки начело. Точни за баварците бяха Дългас Коща (8`), Левандовски (16`), Мюлер (20`) и Коман (69`).

В 8-ата минута Боатенг пробва далечен удар, при който вратаря на гостите изби, но топката попадна в Дъглас Коща, който с прострелен удар откри резултата.



В 16-ата минута Коман шутира силно, но уцели своя съотборник Левандовски. Това в крайна сметка се превърна в асистенция, след като полякът показа безпогрешния си мерник и прати топката за втори път в мрежата на Олимпиакос.

Четири минути по-късно Коман получи топката в наказателното поле на гръцкия тим и опита удар в движение, топката не намери вратата, но попадна в Робен, който я пусна към Мюлер и германецът на празна врата покачи на 3:0.



Бадщубер получи директен червен картон в 52-ата, но това не попречи на баварците да отбележат ново попадение с човек по-малко.



В 69-ата Мюлер отклони с глава към непокрития Коман и младокът с точен удар оформи крайното 4:0.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки