Челси се развихри срещу 10 от Макаби в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лондончани оглавиха групата, след като Динамо изненада като гост Порто

Челси се развихри срещу 10 от Макаби в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси спечели като гост за първи път от два месеца насам, след като разби с 4:0 отбора на Макаби (Тел Авив) в мач от група “G” на Шампионската лига.

Хората на Жозе Моуриньо вкараха три попадения след статични положения, но също толкова от головете си в двубоя реализираха, след като останаха с човек повече.

Домакините останаха с 10 души на терена още преди почивката, когато директен червен картон получи бившият футболист на гостите Тал Бен-Хаим.



Още в началото португалският специалист показа недоволството си от лошия терена на новопостроения стадион в Хайфа, като влезе на игрището, за да намести част от тревната настилка.

Неговите момчета откриха резултата в 20-ата минута, когато Вилиан центрира от корнер и Гари Кейхил засече с глава.

Вратарят на Макаби успя по страхотен начин да отрази удара му, но при добавката английският бранител не сгреши – 1:0.

Малко преди почивката Бен-Хаим изпусна нервите си и изрита Диего Коща, като напълно заслужено получи червен картон.

След паузата Асмир Бегович трябваше да се намесва след две контраатаки на домакините, ала ключовото второ попадение в срещата падна в 73-ата минута.

Вилиан вкара в типичния си стил, с прецизно изпълнение на пряк-свободен удар.



В 77-ата минута Баба Рахман центрира отлично отляво и връхлитащият Оскар отблизо вкара, за да оформи класиката, а крайното 4:0 стана факт точно в края на редовното време.



Тогава Кърт Зума, който замени контузилия се капитан Джон Тери, вкара с глава след центриране от корнер.



След успеха Челси вече има 10 точки, с колкото е и Порто.



„Драконите” паднаха изненадващо вкъщи с 0:2 от Динамо (Киев) и така ще трябва да вземат нещо от Лондон в последния кръг, ако искат да са сигурно, че ще продължат напред.

Тази вечер те отстъпиха вкъщи след попадения на Андрий Ярмоленко (’35, д.) и Дерлис Гонзалес (’64), който вкара след грешка на Икер Касияс.

Благодарение на успеха си гостите вече имат 8 точки, като на девети декември приемат Макаби (Тел Авив), който все още няма точков актив в надпреварата. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки