Левски с проект за нова зала

Клубът търси подходящо място за нова база

Левски с проект за нова зала

Волейболният „Левски Боол" проучва възможностите за изграждане на компактна зала в София. На практика от големите столични клубове единствено „сините" нямат обособена база, макар и под наем. В момента мъжкият тим и гарнитурите за подрастващи ползват под наем „Арена Исаев" в „Младост 3" и „Христо Ботев". От клуба вече търсят инвеститори и подходящо място за строеж.

В края на 90-те години на миналия век тогавашният главен спонсор „Сиконко" построи зала в „Люлин", която дълго време се ползваше от отборите на „Левски".
След промени в управата на съоръжението мъжкият тим се премести от този столичен квартал и трябваше да започне почти отначало.

Проектът за конструирането на подходящо съоръжение стана особено актуален и с волейболното училище, което учреди президентът на „Левски Боол" и капитан на националния отбор Владимир Николов. 38-годиш-ният нападател на „Лион" се прибра за един ден до България, за да се срещне със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Двамата трябваше да обсъдят възможностите за по-добро подпомагане на клубовете от Столична община.

Фандъкова е демонстрирала готовност за въвеждането на нова нормативна уредба. В реализацията на този проект се включиха също Константин Папазов, Пламен Константинов и Александър Попов, които ще направят конкретни предложения към общината. В момента една нищожна част от бюджета на София отива за спорт. В провинцията обаче е различно и именно това е причината там клубовете не само да оцеляват, но и да се развиват.

Николов посети тренировка на училището и зала „Христо Ботев", за да се срещне със записаните в школата.

Близо 250 души са записани във волейболното училище „Владимир Николов". Членовете са на възраст между 5 и 45 г.

В същото време бе потвърдено, че Пламен Константинов ще подпише нов договор до 2018 г. Тогава се очаква да организираме и световно първенство, отново съвместно с Италия. Кандидатите за шампионата на планетата ще бъдат разгледани на 9 декември.

Наскоро обаче самият президент на международната федерация д-р Ари Граса каза, че с организацията на европейското сме заслужили и световно.

Столичната община ще финансира с до 50 000 лв. спортните клубове за развитие на детско-юношеския спорт. Готов е проектът на новата програма, за която догодина ще има 400 000 лв., стана ясно на среща на кмета Йорданка Фандъкова с Владо Николов. Фандъкова сподели, че именно Николов е инициатор на създаването на специална програма за детско-юношеския спорт. За да получат средства, клубовете ще кандидатстват с проект, трябва да отговарят на определени критерии и да подкрепят инициативата „София евро-столица на спорта - 2018 г." За първи път общината ще подпомага клубовете. Това е голяма помощ, каза Николов.

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки