Арсич си тръгва от Лукойл, заменя го Докузовски

Марин Докузовски ще пристигне в България в неделя, 8 януари, като до тогава Лукойл Академик ще бъде воден от Мирослав Ралчев

Арсич си тръгва от Лукойл, заменя го Докузовски

Ръководството на Лукойл Академик се договори с Марин Докузовски, който ще води отбора до края на настоящия сезон, с опция за продължаване и за сезон 2012-2013. Клубът се разделя с досегашния старши-треньор Йовица Арсич, като оценява свършеното от него в отбора за периода на престоя му, и остава с много добри, положителни впечатления от професионализма му.


Марин Докузовски ще пристигне в България в неделя, 8 януари, като до тогава Лукойл Академик ще бъде воден от Мирослав Ралчев, с помощник Иван Коцев. На шампионите им предстоят гостувания на Черно море и Черноморец съответно на 4-ти и 6-ти януари.

Докузовски  постигна невероятен успех на европейското първенство миналото лято, където воденият от него македонски национален отбор  достигна престижното четвърто място.

Освен треньорската смена, Лукойл Академик се разделя с Акида Маклейн. Баскетболистът не получаваше достатъчно игрово време и беше взето решение за освобождаването му.

 

Новият наставник Марин Докузовски изрази задоволството си от завръщането в клуба. Той спечели титлата и купата на страната през 2007-а и сега отново ще е част от тима на "студентите".

 

"Познавам се отлично с ръководството на отбора и нямахме нужда от много приказки, за да се разберем. В Академик имам много приятели и се радвам, че отново съм част от този клуб. Целите са ясни - титла и купа, така че там не се дискутира", бяха първите думи на Докузовски.

 

"Отборът е добър и според мен трябва да се запази. Това е отбор за Еврокъп. Не познавам толкова добре всички момчета, но съм гледал доста мачове отстрани и смятам, че разполагаме с качествен състав. До 10-ина дни ще стане ясно дали ще привличаме още играчи. Първо искам да видя момчетата и да поговоря с тях".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки