Поредна драма в Англия – Фулъм преобърна Арсенал (видео)

„Артилеристите” отстъпиха с 1:2, завършиха двубоя с човек по-малко

Поредна драма в Англия – Фулъм преобърна Арсенал (видео)

Драмите и изненадите в английската Висша лига продължават ден втори. Челси днес успя да се измъкне от нов провал, но друг лондонски клуб се препъна лошо. Арсенал загуби от Фулъм в местното дерби с 1:2 като гост, въпреки че водеше в резултата до 85-ата минута. До краха на „артилеристите” се стигна след втори жълт картон на Джуру в 78-ата минута.

 

Тимът на Арсен Венгер откри резултата след попадение на Косчелни през първото полувреме, но Сидуел и Замора провалиха тотално вечерта на френския специалист. По този начин Арсенал не успя да продължи серията си от 10 поредни мача, в които печели, когато поведе с 1:0.   

 

Двубоят започна добре за гостите. Жервиньо можеше да открие в началните минути на срещата, но късметът не бе на негова страна. „Котиджърс” показаха ще от началото, че няма да се дадат лесно и на няколко пъти застрашиха вратата на Шчешни.

 

Усилията на „топчиите” все пак се увенчаха с успех в 21-ата минута. Тогава Рамзи центрира в наказателното поле, там най-съобразитилене се оказа Косчелни и с удар с глава разпечата вратата на Стокдейл. Стражът на домакините обаче се прояви класно при следващото разиграване пред вратата му – той спаси последвателно удари на Жервиньо и Рамзи. 

 

През второто полувреме футболистите на Арсенал продължиха да пропускат. Те обаче вместо да си улеснят задачата, реализирайки поне едно от положенията си, останаха с човек по-малко. В 78-ата минута. Джуру получи втори жълт картон заради нарушение срещу Демпси. Домакините се възползваха от численото си преимущество и това бе краят на Арсенал.

 

В 85-ата минута Стийв Сидуел изравни с глава след груба грешка на Шчешни. Във втората минута на добавеното време Боби Замора направи обрата пълен след удар от воле, дошъл след лошо изчистване на Скилачи.

 

Така Арсенал бе изместен от четвъртото място, където е отново Челси.  Фулъм е на 13-о място с 23 точки.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки