Везенков най-полезен при нова победа на Барселона в Евролигата

Той завърши с индекс на представяне 23 - най-високия от всички състезатели, които взеха участие в двубоя

Везенков най-полезен при нова победа на Барселона в Евролигата

"Барселона" постигна убедителна победа с 93:64 при гостуването на полския "Жельона гора", а българският национал Александър Везенков беше най-полезният баскетболист на игрището.

Везенков получи повече игрово време и оправда доверието със страхотна игра. Той вкара 15 точки, като не пропусна нито една от стрелбите си - четири от игра, включително три тройки от три опита, както и четири от четири от наказателната линия.

Тежкото крило на "Барселона" добави две борби, две асистенции и една открадната топка за 22 минути игра. Той завърши с индекс на представяне 23 - най-високия от всички състезатели, които взеха участие в двубоя.

Алекс Абринес беше най-резултатен за каталунците с 16 точки. Карлос Аройо се отличи с 15 точки и пет асистенции, а Анте Томич вкара 12 точки и взе шест борби. "Барселона" завърши мача с впечатляващите 65.4% от зоната за три точки (17/26), както и с 58.6% за две точки (17/29).

Испанският отбор записа шеста поредна победа в Евролигата и продължава да води в група С с 13 точки от седем мача. "Жельона гора" е на последната шеста позиция с шест поражения в седем срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки