Григор Димитров: Тази година е добър урок за мен (ВИДЕО)

Не съм отказвал да играя за България, категоричен е Гришо

Григор Димитров: Тази година е добър урок за мен (ВИДЕО)

Григор Димитров и Гаел Монфис дадоха официална пресконференция преди своя мач в Арена Армеец в събота. Гришо и Монфис потвърдиха, че са много добри приятели от години и за тях ще бъде удоволствие да играят и пред българска публика.

Самият Гришо разкри, че е имал множество проблеми през 2015-а, които са довели до срива му в ранглистата. Той обаче подчерта, че не иска да се оправдава с тях.

Очаква се скоро да бъде готова новата му ракета. С нея той ще се готви под ръководството на Франко Давин, който пък назначи наскоро за свой треньор. Аржентинският специалист, който преди бе наставник на Хуан Мартин дел Потро, не е в София.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА!

Ето и по-интересните акценти от изказването на българина:

Оценката за сезона
"Не беше много добър сезон за мен. Имах добри мачове, но и много възможности, които пропуснах. Не бях трениран много добре в някои от месеците. Имах разколебаване с отбора. Нямах физическа подготовка, за да завърша добре. В последните турнири възвърнах играта си. В последните няколко турнира съм доволен. Доволен съм, че нямах контузии. Още един месец и всичко започва отново.



"Подготовката ми започна. С четирима души отбор съм обграден - всеки си върши максимално добре работата. Остава ни време да се нагодим. Трябваше да намеря нов треньор - не съм бързал. Трябваше да си дам време. С Франко(Давин) се срещахме няколко пъти, за да решим да опитаме. Усетих, че е и добър човек, а не само треньор. Гледаме дългосрочно. За момента всичко върви по план.



За Джокович
"Това, което Новак направи - невероятно е. Няма как да се обясни. Резултатът говори. Спечели всички големи турнири. Идват много други играчи, надяваме се да го затрудним."

За Монфис
"Целта не е единствено да правим шоу. Винаги съм искал да направя такъв мач. Адски много се вълнувам. Винаги съм искал да играя в България. Искал съм да играя с някой, който да допринесе към атмосферата. Надявам се и двамата да се насладим, да направим един много добър мач. Монфис има много "хот шотс".



"Той е много колоритен. Сервира добре, движи се много добре. Играхме един мач и той ми каза -  "Знаеш ли, че играя първите точки, за да шашкам съперника" - и то е така. В Париж на "Ролан Гарос" срещу него е "уау", наистина, тежко е. С Гаел ще опитаме да направим едно добро шоу, но няма това да е целта."

За 2016
"Добрите резултати носят и добрата ранглиста. Това е от ясно по-ясно. Искам да се фокусирам да работя по правилния начин. Да изградя играта си още. Да имам собствен почерк. Чувствам, че имам много неща, които правя добре, но мога още.

"Ако съм постоянен, резултатите идват.  Даже съм малко радостен, че така се разви изминалият сезон. Това е добър урок за мен. Сега работим върху няколко елемента - главно сервис и ретур. Още повече ще работя върху тези неща. Нужно е време - нещата не стават изведнъж. Всичко става в процеса - докато пътуваме, по турнири."



За малките деца и системата в България

"Не съм запознат с работата в България на треньорите. Мястото няма значение. Аз израснах на място, на което играехме в Хасково и кортът бе на дъски и ги сглобявахме с баща ми. Бях наскоро в Париж да тренирам в тяхната федерация - не мога да ви я опиша. Но това не е гаранция. И в България е възможно - ако имаш желание, семейството ако е зад теб. Мен никой не ме е карал да играя тенис. Винаги съм се стремял да давам от себе си всичко. Цялата зала - всички са специални, много важни за мен. Семейството ми. Фондацията "Димитър Бербатов" - аз съм един от първите наградени. Сега ще дам нещо обратно."

ЗА АТР турнира в София догодина
"Нямам представа какво ще правя следващите три седмици, камо ли следващата година. Много е рано(да кажа) дали ще участвам."



За новия треньор и 2016-а
"Изискванията към новия треньор са много. Надявам се да е последният. Отне ми доста време. На това ниво най-малкото разколебаване ти повлиява. Натрупаха се много проблеми и с ракетата. Но не искам да се оправдавам в момента. Не съжалявам за нито едно от решенията си. Поемам отговорност за годината си. Не съм обезкуражен.

"Даже съм малко радостен, че така се разви. Това е добър урок за мен. Работим върху няколко елемента - главно сервисът и ретурът. Още повече да работя върху тези неща. Нужно е време - нещата не стават изведнъж. Всичко става в процеса - докато пътуваме, по турнири.



"В последните месеци нямах време да следя нищо случващо се в България. Винаги съм щастлив да се връщам в България. Този път дори повече, защото сме тук, за да изиграем такъв мач с Гаел."

За новата ракета

"На 98% е готова. До една седмица трябва да е ок. Трябва да свикна още."

За отказа да играе за България

"Не мога да съдя никой. Не мога да коментирам. Винаги играя за България. Такива са обстоятелствата. Цялата зала - за мен всички са специални, много важни за мен."



За дългия сезон
"Джокович си игра 11 турнира. Аз играх 19. Мисля, че тенисът става все по-популярен с всяка година. Да не забряваме, че "Мастърсите" са с по-голям награден фонд и стават по-големи. Видяхме какво искат да направят на "Ролан Гарос". Някои искат сезонът да бъде по-дълъг."

Двубоят Димитров - Монфис е в събота в зала Арена "Армеец" от 20,00 часа българско време. Нова телевизия ще излъчи пряко шоуто.

Ето и пълен видео запис от пресконференцията!

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

Джокович: Надявам се в Париж да играя най-добрия си тенис

Вижте какво каза сърбинът

Джокович спечели спортния оскар

За пети път в кариерата си

Григор Димитров почива на старта в Мадрид

Гришо ще срещне победителя от мача между Яник Ханфман и Якуб Меншик

Виктория Томова запази позицията си в женската ранглиста

Вижте обновената класация и българките в нея

Гришо остана 10-и в света

Вижте обновената ранглиста и българите в нея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки