Пиронкова се бори здраво, но загуби от Вожняцки

Цвети достойно загуби с 1:2 сета от световната номер едно

Пиронкова се бори здраво, но загуби от Вожняцки

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби с 1:2 сета мача си със световната номер едно Каролин Вожняцки на турнира "Хопман Къп" в Пърт, Австралия. Цвети се бори изключително много срещу лидера в тениса при жените, но не успя да вземе нещо повече от един сет. 

 

Нашето момиче започна силно двубоя и демонстрира, че е способна да надиграе датчанката, поне на моменти. Пиронкова играеше разнообразно и разчиташе на прецизни удари - и с форхенд, и с бекхенд. Тя  пропусна точка за пробив в първия гейм на мача, но малко по-късно успя да поведе с 3-1.

 

Пловдивчанката имаше предимство, но последва спад в играта и. Датската тенисистка успя да се възползва от по-слабата игра на българката, а и намали своите непредизвикани грешки. Така тя върна пробива и мачът отново тръгна от равен старт. Все пак Цвети не се отказваше и успя при 4-4 отново да пробие. Тя трябваше само да вземе подаването си първият гейм щеше вече да е неин. За жалост на многобройните българи на трибуните в Пърт, Пиронкова загуби сервирането си и впоследствие след множество грешки загуби сета с 5:7. 

 

Вторият сет бе пълна противоположност на първия. В него нашата състезателка започна много слабо и изглеждаше, че почти е примирена със загубата, но тя се пребори най-вече психически със себе си и стигна до предимство 3-1. При такъв резултат Цвети контролираше играта и със дръзка игра и спечели с 6-4. 

 

В третата част на сблъсъка датчанката и Цвети вече нямаше какво повече да научат за съперника си. Вожняцки успя рано да пробие българката, но Пиронкова върна брейка. При своето подаване тя отново загуби гейма и може би този момент се оказа ключов за края на срещата. Стигна се до 5-2 преднина за световната номер 1, а малко по-късно тя успя да спечели и мача след два часа и половина борба с първата ни ракета при жените. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки