България победи Дания на "Хопман Къп"! (видео)

След като датчаните ни поведоха с 1:0, обърнахме резултата с две победи - Гришо би на сингъл, а след това датчаните загубиха и на двойки

България победи Дания на "Хопман Къп"! (видео)

Българските тенисисти продължават да пишат история на турнира в Пърт, Австралия, "Хопман Къп". Току що Григор Димитров и Цветана Пиронкова победиха датчаните Каролин Вожняцки и Фредерик Нилсен на двойки и записаха първата победа за страната ни на турнира. В малките часове на нощта Цвети загуби на сингъл от световната номер едно Вожняцки, но с победи на сингъл на Гришо, и на двойки, надделяхме над съперника.

 

Първият сет беше равностоен, но Вожняцки и Нилсен демонстрираха малко по-добра концентрация. Димитров даваше всичко от себе си по корта и извън него, а в отиграванията на Цвети сякаш личеше умора - нейната среща с лидера при жените продължи два часа и половина. 

 

Вожняцки демонстрира много силна игра на мрежата и покриваше голям периметър от игрището. Тя показа, че е способна да преодолява Гришо със силни смачове, но и прецизни удари.

 

След оспорван първи сет датчаните реализираха два пробива и спечелиха с 3-6 за 36 минути, но през втората част нещата се промениха. Тогава Пиронкова, както Димитров, показа "лъвско сърце" и взимахме подаванията си едно след друго. Въпреки отпора на опонентите нашите състезатели направиха пробив и затвориха втората част с 6-4 след 33 минути игра и се стигна до голям тайбрек.

 

Именно в решителната част на сблъсъка Гришо и Цвети показаха огромния си потенциал. С много агресия и сила двамата поведоха с 8:0, след което бе лесно да спечелят мача с 2:1 сета след 10-1 в тайбрека. 

 

В следващия си сблъсък нашите ще се изправят срещу тима на САЩ в състав Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки