Гришо: Бяхме настроени за победа

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, остана изключително радостен след първата победа за България в първенството за смесени двойки – „Хопман Къп”

Гришо: Бяхме настроени за победа

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, остана изключително радостен след първата победа за България в първенството за смесени двойки – „Хопман Къп”. Тази сутрин тандемът ни Димитров – Пиронкова се наложи с 2:1 победи над състава  на Дания, след като преди това Цвети отстъпи на световната номер 1 Каролине Вожняцки, а Гришо се наложи над Фредрик Нилсен. В мача на смесени двойки нашите победиха с 2:1 сета.

„Бяхме настроени за победа, само тя стоеше пред нас преди мача. С Цвети обаче показахме страхотен синхрон и това ни помогна страшно много в тайбрека. Готови сме да играем срещу САЩ вдругиден, и двамата даваме всичко от себе си, но показваме добро настроение и това е страхотно”, заяви Григор след края на двубоя пред „БНТ”.

„Очаквах много труден мач срещу Нилсен, но знаех, че ако го победя няма да имам сериозни проблеми след това. Той е добър играч познавам го отдавна, опитен е, но е малко хаотичен. Още имаме шанс за класиране, да се надяваме, че ще спечелим другия мач със САЩ, а оттам нататък Божа работа”, каза още хасковлията.

„В момента се чувстваме чудесно и гледаме да работим върху слабостите. Все пак обаче сме в началото на януари и ни предстоят дълги месеци през сезона, в които се надявам да се представяме все по-добре и по-добре”, завърши Гришо. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки