Ще спре ли Регекампф лъкатушенето на Литекс?

От два месеца ловчанлии нямат две поредни победи

Ще спре ли Регекампф лъкатушенето на Литекс?

Литекс приема днес Ботев Пловдив амбициран да си върне загубените точки при гостуването на Берое преди седмица. Тогава ловчанлии на два пъти повеждаха в резултата и накрая трябваше да изравняват за 3:3 в добавеното време. Така оранжевите продължиха с лъкатушенето си. Те нямат две поредни победи от края на септември, когато биха именно канарчетата като гост с 2:0, а после и Черно море у дома с 1:0. Последва и трети пореден успех над Локомотив Мездра за Купата на България. Оттогава обаче воденият от Лауренциу Регекампф състав редува равенства и победи, като загуби и веднъж от Левски у дома с 1:2. Именно липсата на постоянство е най-големият проблем пред румънския специалист. И ако Литекс иска да се задържи още дълго в битката за първото място, каквато е и целта му, трябва задължително да промени това. И то трябва да си проличи още в днешния сблъсък с канарчетата, който е в графата задължителни.

Добрата новина за Реге е, че нападателите се събудиха и показват завидна резултатност. В последните 4 мача, включително осминафинала за купата с Дунав Русе, ловчанлии вкараха цели 12 гола или средно по 3 на двубой. Неслучайно и крилото Данило Асприя излезе начело на голмайсторската листа с 8 попадения. В четирите срещи обаче бяха допуснати и 6 попадения, което няма как да не притеснява и е поредното доказателство за непостоянството в играта на Литекс.

Старши треньорът на Ботев Пд Николай Костов почти сигурно няма да прави промени в състава си за гостуването на Литекс днес. Специалистът ще заложи на същите 11 от победата над Черно море миналия кръг. На вратата отново ще бъде Виктор Голас, пред него бранителите Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов и Филип Филипов. Като опорен полузащитник ще
стартира Лъчезар Балтанов, пред него ще действат Мариян Огнянов и Серкан Юсеин, а по фланговете Рахави Кифуети и Даниел Генов. Атаката на тима в този мач ще поведе завърналият се след травма Грегъри Нелсън. Златната резерва Нико Варела отново няма да започне титуляр, но на него както и на младежкия национал Радослав Терезиев ще се разчита много през втората част на двубоя.

Рано сутринта в петък жълто-черните отпътуваха за Ловеч, където отборът бе на режим и проведе последното си занимание преди срещата. В разширения състав е налице само една промяна от последния шампионатен двубой срещу Черно море, като на мястото на младока Наско Милев в тимовия лист ще попадне възстановеният от травма нападател Александър Колев.
 

Днес, 16:30 ч
Стадион: Градски, Ловеч
Пряко по „Диема Спорт”
 
Вероятни състави:
 
Литекс: Винисиус, Стр. Попов, Елтон, Перес, Недялков, Бумал, Малинов, Асприля, Нунеш, Виана, Йонсен
 
Ботев: Голас, Й. Христов, Златков, Пл. Николов, Ф. Филипов, Балтанов, Генов, Огнянов, Юсеин, Кифуети, Нелсън


 

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки