Монтана и Пирин (Бл) в битка за спасителните три точки

"Не смятам, че ножът е опрял до кокала", заяви Емил Велев преди днешния двубой

Монтана и Пирин (Бл) в битка за спасителните три точки

Монтана излиза за задължи­телна победа в днешната среща с Пирин Бл, обяви треньорът на тима Емил Велев. Домакините са в серия от шест последовател­ни загуби, като отборът няма и отбелязан гол в тези двубои.

"Не смятам, че ножът е опрял до кокала, защото до края на пър­венството има още много вре­ме. Цената на един успех в този мач обаче е б точки, защото е срещу пряк съперник в класиране­то. Ние сме подготвени и реше­ни да победим", сподели Кокала, за когото това ще бъде дебют пред собствена публика. Велев не обръща внимание на заканите на гостите и вярва на своите мом­чета.


Той няма да може да разчита на контузени­те Георги Пашов, Янко Ангелов и Александър Киров. Опитният по­лузащитник Владимир Мичев пък е наказан и също пропуска среща­та. Вчерашната тренировка футболистите на Монтана про­ведоха в зала "Огоста" и след нея отборът се качи на лагер във Вършец. През целия съботен ден пък работни групи чистеха те­рена на стадион "Огоста", който е в тежко състояние от падна­лия сняг.

Старши треньорът на Пи­рин (Бл) Наджи Шенсой ще напра­ви няколко размествания по съ­става си за гостуването днес. Очаква се спе­циалистът да върне Маркиньос в средата на терена. Брази­лецът ще си партнира с Янко

Сандански, като трябва да заме­сти наказания Антон Костади­нов. По лявото крило като ти­туляр почти сигурно ще започ­не Тони Тасев. Той остана резер­ва срещу Левски, тъй като дос­коро се възстановяваше от контузия. Тодор Траянов ще действа зад нападателя Мартин Тошев, а Карапетров ще атаку­ва по десния фланг. Освен Костадинов аут са Емил Виячки, който наскоро претърпя операция, и Бергонси, който наскоро започна леки за­нимания след тежка травма.

"Монтана е гладна за точки, а ние летим високо, но трябва да внимаваме", каза наставни­кът на орлетата Наджи Шен­сой. Той изрази притесненията си от тежкия терен на "Ого­ста", който се очаква днес. "Да, обстановката ще е еднаква и за двата тима, но мисля, че Мон­тана са свикнали повече на такъв терен", заяви Шенсой.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки