Стойчо Стоев: Една рутинна победа

За мен по-спокойно мина мачът, очаквах по-голяма съпротива от Славия, каза треньорът на сините

Стойчо Стоев: Една рутинна победа

„Моята оценка? Една рутинна победа”, коментира старши треньорът на Левски Стойчо Стоев след мача срещу Славия, спечелен с 2:0.

„Може би и ние да сме виновниците за това, че не е станало това софийско дерби. След загубения мач в Благоевград трябваше задължително да победим, за да си върнем увереността. При една втора грешна стъпка нещата щеше да станат по-сложни за нашия отбор.”

„Много е важно един отбор да има увереността да излиза срещу такива противници, които са доста опасни като отбора на Славия. Не се знае в кой момент може да се яви противник, който може да те спре. За мен по-спокойно мина мачът, аз очаквах по-голяма съпротива от Славия”, добави наставникът на „сините”.

„Има много неща, които трябва да подобряваме в нашия отбор. Те го знаят, за да може да сме по-бързи в последните 20-25 метра”, каза още той пред „Диема Спорт 2”.

„По принцип като цяло добре играем във фаза защита, говоря за целия отбор. Другите отбори създават много малко ситуации, хубавото е, че успяваме да реализираме някои от тези, които ние създаваме, за да може да побеждаваме.”

„По никакъв начин не сме се щадили, въпреки че и второто полувреме създадохме ситуации, но променихме темпото, въпреки че не бяха такива указанията. Но самите футболисти,, чувствайки ритъма на играта, те си позволиха малко да занижат темпото на игра. Пак казвам – наистина ни предстоят сериозни мачове до края на полусезона, които трябва да се стремим всеки мач да излизаме добре и да взимаме нужните точки.”

„Пуснах Гаджев на мястото на Диаби, за да видя дали мога да ги ползвам на една позиция с Бедоя и да ги въртя.”

Стоев поздрави своите футболисти за това, че засега издържат психически. До края на полусезона предстоят мачове срещу Берое (гости), Ботев (гости) и Литекс (домакини). Освен това Левски има и гостуване на Литекс в четвъртфиналите за Купата на България.

„Когато имаш страничните хора, феновете на отбора, когато имат изключително големи очаквания, напрежението идва повече. Затова казвам, че трябва да издържат психически. Изиграха немалко мачове, имат добър точков актив, поздравявам ги. Физически ще издържим. Но нямам ротационно такава възможност да въртя отбора. Това малко ме притеснява.”

Стойчо Стоев записа своя 150-и мач в „А” група.

„Точно преди двубоя разбрах. Пожелавам си поне още толкова за в бъдеще, говоря за българското първенство. За всеки футболист и треньор тези мачове са трупане на много опит. Когато тези мачове печелиш повечето, добиваш и самочувствие, и увереност.”

„Не бих се оценявал сам за себе си. Хората трябва да ме оценяват. Надявам се в един момент, може би не сега, след време хората да оценят това, което съм направил”, завърши Стоев.

На пресконференцията той говори по селекцията, като не изключи и вариант отборът да остане само с настоящите играчи.

„Отдавна я мислим. Надявам се да вземем нужните футболисти, защото наистина имаме нужда, защото трябва да изглеждаме по-добре пролетта, когато ще се решават местата за Шампионската лига и Лига Европа. 

„Компромис няма да правим. Ако не се получи, ще си останем със същите футболисти. В подготовката се надявам да доразвием техните качества.”
 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки